Στον κήπο με μοτοσικλέτα ο φορέας Μπολσονάρο

Στον κήπο με μοτοσικλέτα ο φορέας Μπολσονάρο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ. Βόλτα με μοτοσικλέτα βγήκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με COVID-19. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος εμφανίσθηκε να συνομιλεί, χωρίς να φορά μάσκα, με ομάδα υπαλλήλων καθαριότητας έξω από το προεδρικό μέγαρο της Μπραζίλια. Ο 65χρονος Μπολσονάρο υποβλήθηκε την Τετάρτη σε δεύτερο κατά σειράν τεστ COVID-19, το οποίο βγήκε επίσης θετικό. Ο πρόεδρος βρισκόταν σε καραντίνα στο ανάκτορο Αλβοράδα, της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, μετά την αρχική του διάγνωση με την ασθένεια στις 7 Ιουλίου, ενώ αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες μετακινήσεις του, μετά το νέο τεστ της Τετάρτης.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος παραδέχθηκε σε βίντεο που ανέβασε την Πέμπτη στο Facebook ότι ένιωθε «άσχημα, φυλακισμένος εδώ μέσα». Φωτορεπόρτερ, όμως, απαθανάτισαν τον Μπολσονάρο να οδηγεί μοτοσικλέτα στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, όπου σταμάτησε για να συνομιλήσει με κηπουρούς και καθαριστές που μάζευαν φύλλα. Παρότι ο ίδιος είναι αποδεδειγμένα φορέας του κορωνοϊού, ο ίδιος και οι εργάτες συνομιλητές του δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Ο Μπολσονάρο, τον οποίο μερίδα του Τύπου αποκαλεί «Τραμπ των Τροπικών», έχει επανειλημμένως αγνοήσει συστάσεις για τήρηση κανόνων αποστασιοποίησης, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις οπαδών του, ακόμη και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη Βραζιλία. Η νοτιοαμερικανική χώρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία κορωνοϊού στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Στη Βραζιλία, περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και οι θάνατοι υπερβαίνουν τις 84.000. Η Βραζιλία κατέγραψε τους μεγαλύτερους αριθμούς νέων κρουσμάτων την Τετάρτη και την Πέμπτη, με 67.860 και 59.961 αντίστοιχα.

Ο Μπολσονάρο αρνείται επίμονα να πάρει στα σοβαρά την πανδημία, χαρακτηρίζοντας την COVID-19 «γριπούλα» και αποκαλώντας όσους φορούν μάσκες «ομοφυλόφιλους». «Η στάση του αποδεικνύει την κτηνωδία του και την περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζει τους Βραζιλιάνους», έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής του αριστερού κόμματος Σοσιαλισμός και Ελευθερία, Μαρσέλο Φρέιζο. Ο πρόεδρος, όμως, συνέχισε να δέχεται επισκέψεις οπαδών του ενόσω βρισκόταν σε καραντίνα, χωρίς ποτέ να φορά μάσκα. Ο Μπολσονάρο εθεάθη, επίσης, στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, να ταΐζει βραζιλιάνικο πτηνό ονόματι «ρία», το οποίο και του δάγκωσε το δάκτυλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή