ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό η βρετανική καραντίνα

Πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό η βρετανική καραντίνα

Μεγάλο πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό συνιστά η αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει νέα καραντίνα στους επισκέπτες από την Ισπανία. Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ισχύει καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών σε βρετανούς και λοιπούς κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από διακοπές απ΄ όλη την ισπανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων νήσων και κυρίως της Μαγιόρκας και της Iμπιζα.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε την Παρασκευή στην Καταλονία, τη Μαδρίτη και διάφορα ισπανικά τουριστικά θέρετρα. Η Ισπανία είναι μακράν ο δημοφιλέστερος προορισμός των βρετανών τουριστών.
Η επιβολή νέας καραντίνας σε εκατομμύρια τουριστών που βρίσκονται ήδη στην Ισπανία κρίθηκε αναγκαία μετά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων περί νέου κύματος πανδημίας στη Βρετανία, η οποία είναι μια από τις βαριά πληττόμενες χώρες με πάνω από 28.000 νεκρούς.

Αιφνιδιάστηκε ο υπ. Μεταφορών

Το μέτρο πλήττει ιδιαίτερα τους βρετανικούς αερομεταφορείς που υφίστανται χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του Foreign Office. Η Tui προχώρησε σήμερα σε αιφνιδιαστική ακύρωση των δρομολογίων της από βρετανικά αεροδρόμια προς τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας.

Η απόφαση φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμη και τον βρετανό υπουργό Μεταφορών Σαπς αφού ελήφθη μάλλον εν αγνοία του και ενόσω ο ίδιος βρίσκεται στην Ισπανία για διακοπές, με αποτέλεσμα να πρέπει να μπει τώρα και ο ίδιος σε καραντίνα.
«Πολλοί υπουργοί θα γνώριζαν ότι υπήρχε η πιθανότητα επιβολής καραντίνας σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία. Αλλά προφανώς κανείς δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τον Σαπς», δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών Aμποτ.