Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιστατικό ασφαλείας» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός και έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ N12 TV News ανέφερε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και εξτρεμιστές και πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Η ένταση αυξήθηκε κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο και τη Συρία, περιλαμβανομένων των κατεχόμενων Υψωμάτων Γκολάν, όταν ένας μαχητής της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ σκοτώθηκε προφανώς από αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της Δαμασκού την περασμένη Δευτέρα.

Στο μεταξύ λιβανικές πηγές δήλωσαν πως η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε σήμερα μια επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού στρατού στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση για μια ισραηλινή επίθεση στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκε ένας μαχητής της Χεζμπολάχ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε μία από τις πηγές.

Η Χεζμπολάχ διαψεύδει κάθε συμμετοχή σε «συγκρούσεις» με το Ισραήλ

Το σιιτικό κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου διέψευσε σήμερα κάθε συμμετοχή σε «συγκρούσεις» με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, έπειτα από μάχες στα σύνορα που ανέφερε το εβραϊκό κράτος και οι οποίες ξέσπασαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, από μια «απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών».

«Μέχρι τώρα η ισλαμική αντίσταση δεν μετείχε σε καμιά σύγκρουση, δεν άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια των γεγονότων της ημέρας», δήλωσε το σιιτικό κίνημα σε ανακοίνωση.

«Όλα αυτά που μεταδίδουν τα εχθρικά μέσα ενημέρωσης για μια επιχείρηση διείσδυσης από τον Λίβανο που φέρεται να απέτρεψε (…) είναι απολύτως ψευδή».

Η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι δυνάμεις της προσπάθησαν να διεισδύσουν στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα, ούτε ότι ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις στην αμφισβητούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα.

Η ανακοίνωση της σιιτικής οργάνωσης εκδόθηκε μετά τη δήλωση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού ότι ισραηλινές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθεια διείσδυσης που επιχείρησε τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων με το κατεχόμενο από το Ισραήλ έδαφος.

Πηγές στον Λίβανο είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του ισραηλινού στρατού, ημέρες μετά τον θάνατο μέλους της οργάνωσης σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή