Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Αμβέρσα όπου ο κορωνοϊός καλπάζει

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Αμβέρσα όπου ο κορωνοϊός καλπάζει

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βελγική πόλη Αμβέρσα οδήγησε τις αρχές στην επιβολή αυστηρών περιορισμών όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια, επιπλέον των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για ολόκληρο το Βέλγιο.

Η περιφέρεια της Αμβέρσας εμφανίζει μεγάλο ποσοστό μόλυνσης, με πάνω από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή χρήσης μάσκας από όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση της απαραίτητης απόστασης, απαγόρευση ομαδικών αθλημάτων και αθλημάτων επαφής, όπως οι πολεμικές τέχνες, και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11.30 το βράδυ ως τις 6 το πρωί για όσους δεν έχουν σημαντική εργασία εκείνες τις ώρες. Εστιατόρια και καφετέριες θα κλείνουν από τις 11 το βράδυ.

Εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμβέρσας Μπαρτ Ντε Βέφερ δήλωσε ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα λάβουν «και περαιτέρω μέτρα εάν είναι απαραίτητο».

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών με πάνω από πέντε άτομα ταυτόχρονα από την Τετάρτη και για τέσερις εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς η πανδημία εμφανίζει νέα έξαρση στη χώρα. Επίσης σε εκδηλώσεις σε κλειστό χώρο μπορούν να μετέχουν μέχρι 100 άνθρωποι και σε ανοιχτό χώρο μόνο 200 (από 400 μέχρι σήμερα).

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε 71% αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα σε σχέση με την προηγούμενη. Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα (47%) εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αμβέρσας.

Το Βέλγιο έχει ήδη πάνω από 9.800 νεκρούς από κορωνοϊό και άνω των 66.000 κρουσμάτων, με ποσοστό σχεδόν 8,6 νεκρών ανά 10.000 κατοίκους, το υψηλότερο στον κόσμο για χώρα του μεγέθους του.

Η Αμβέρσα, η πόλη όπου ακριβώς 100 χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 1920, φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεσοπολέμου εν μέσω μάλιστα ισπανικής γρίπης, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Βελγίου μετά τις Βρυξέλλες, φθάνοντας τους 1,2 εκατ. κατοίκους.

Πηγή: Reuters, BBC, Le Soir

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή