ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο για κορωνοϊό μετά τα μέσα του 2021 βλέπει το Βερολίνο

Εμβόλιο για κορωνοϊό μετά τα μέσα του 2021 βλέπει το Βερολίνο

Η Γερμανία δεν αναμένει τη διάθεση εμβολίων κατά του κορωνοϊού πριν τα μέσα του 2021, δήλωσε η υπουργός Ερευνας της χώρας Ανια Κάρλιτσεκ την Τετάρτη, καθώς το Βερολίνο χρηματοδότησε τρεις εταιρίες βιοτεχνολογίας για την επιτάχυνση των σχετικών ερευνών.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα θαύμα,» είπε η Γερμανίδα υπουργός, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρεί τις αποστάσεις και τους κανόνες χρήσης μάσκας για να μη χαλάσει η Γερμανία ό,τι δημιούργησε τους τελευταίους μήνες διατηρώντας την πανδημία υπό έλεγχο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι τα εμβόλια για τον ευρύτερο πληθυσμό θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα του επόμενου έτους το νωρίτερο,» δήλωσε η κα Κάρλιτσεκ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τη χρηματοδότηση από ένα ταμείο ενίσχυσης έρευνας ύψους 750 εκατ. ευρώ για τις γερμανικές εταιρίες BioNTech, CureVac και IDT Biologika, που εργάζονται για τη δημιουργία εμβολίων.

Πάνω από 150 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται παγκοσμίως σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με τα 23 να είναι στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους.

Πηγή: Reuters