ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Πρέπει να απευθυνθούμε καλύτερα στους νέους για τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Πρέπει να απευθυνθούμε καλύτερα στους νέους για τον κορωνοϊό

Οι νέοι ευθύνονται για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, άρα σε αυτούς θα πρέπει κυρίως να στραφεί η εκστρατεία ενημέρωσης για την αποφυγή δεύτερου κύματος της πανδημίας, τονίζει ανώτερο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC την Τετάρτη, ο Δρ Χανς Κλούχε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, είπε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα μεταξύ των νέων Ευρωπαίων φαίνεται να έχουν οδηγήσει στην επάνοδο της πανδημίας σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα στη Γηραιά Ηπειρο.

Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, θα πρέπει οι αρχές να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα νεότερα μέλη κάθε κοινωνίας ώστε να περιοριστεί ξανά η εξάπλωση του ιού.

«Ολο και περισσότερες χώρες εμφανίζουν τοπικά ξεσπάσματα και επάνοδο των κρουσμάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για συνέπεια της ανθρώπινης συμπεριφοράς,» είπε ο Δρ Κρούχε.

«Λαμβάνουμε αναφορές από αρκετές υγειονομικές υπηρεσίες για υψηλότερα ποσοστά νέων μολύνσεων ανάμεσα στους νεότερους ανθρώπους. Συνεπώς για μένα είναι σαφές ότι πρέπει να ξανασκεφθούμε πώς θα απευθυνθούμε καλύτερα στους νέους,» είπε στο BBC Radio 4.

Πηγή: BBC