ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για την πειρατεία σε λογαριασμούς στο Twitter

ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για την πειρατεία σε λογαριασμούς στο Twitter

Σε βάρος τριών ατόμων -εκ των οποίων ένα κατοικεί στη Βρετανία- απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις ΗΠΑ για τη μεγάλη πειρατεία στα μέσα Ιουλίου σε λογαριασμούς διασημοτήτων στο Twitter, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ο Μέισον Σέπαρντ, γνωστός και ως 'Chaewon', 19 ετών, που κατοικεί στη Βρετανία, κατηγορείται για συνωμοσία για να διαπράξει ηλεκτρονική απάτη, συνωμοσία για να διαπράξει ξέπλυμα χρήματος και διεθνή πρόσβαση σε ένα προστατευμένο υπολογιστή», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Νίμα Φατζέλι, γνωστός και ως «Rolex», 22 ετών από το Ορλάντο, στη Φλόριντα, είναι ύποπτος ότι βοήθησε και ενθάρρυνε τη διεθνή πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας ανήλικος η ταυτότητα του οποίου είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα προτού η αμερικανική δικαιοσύνη αποφασίσει να μην ανακοινώσει το όνομά του, θεωρείται ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην κομητεία Χίλσμπορο στην Τάμπα είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει έναν 17χρονο.

«Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στους κόλπους της κοινότητας των εγκληματιών χάκερ, σύμφωνα με την οποία επιθέσεις όπως η πειρατεία στο Twitter μπορούν να διαπράττονται ανώνυμα και χωρίς συνέπεια», δήλωσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέιβιντ Άντερσον στην Τάμπα, στη Φλόριντα. «Θέλω να πω στους εν δυνάμει παραβάτες, παραβιάστε τον νόμο και εμείς θα σας βρούμε» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters