ΚΟΣΜΟΣ

FAA: Προτείνει επιβολή προστίμου 1,25 εκατ. δολ. στη Boeing

faa-proteinei-epivoli-prostimoy-1-25-ekat-dol-sti-boeing-2391733

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι προτείνει την επιβολή προστίμου στην αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co, οικονομικού ύψους 1,25 εκατομμυρίων δολαρίου.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της FAA, διοικητικά στελέχη της εταιρίας άσκησαν ανεπίτρεπτη πίεση ή παρενέβησαν στα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί σε εργαζόμενους της Boeing, για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας.

Η πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από την FAA για την ανάθεση μέρους του έργου της, σε κατασκευαστές αεροσκαφών, βρέθηκε στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής (από το Κογκρέσο) μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 ΜΑΧ, με συνέπεια να διατυπωθούν ερωτηματικά για το αναφερόμενο πρόγραμμα.

Η FAA ισχυρίζεται ότι η Boeing απέτυχε να εξασφαλίσει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοί της, ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, ενώ μερικά από τα διοικητικά στελέχη της Boeing «άσκησαν υπερβολική πίεση ή παρενέβησαν» στους ανθρώπους που εκτελούσαν έργο, για λογαριασμό της FAA.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters