Αμερικανός αξιωματούχος: Βλέπει και Τσαβούσογλου μετά τον Δένδια ο Πομπέο

Αμερικανός αξιωματούχος: Βλέπει και Τσαβούσογλου μετά τον Δένδια ο Πομπέο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τη Λατινική Αμερική, Μάικλ Κόζακ, τον οποίο επικαλείται δημοσιογράφος του CNN.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, κατά την ίδια πηγή.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον κ. Δένδια στη Βιέννη.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επείγουσα ανάγκη για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά το ίδιο ανακοινωθέν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ν. Δένδιας: Ανοιχτοί σε διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος εκβιασμών

«Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, αλλά και κατόπιν της συμμετοχής του στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του είπε πως τόνισε στους συνομιλητές του ότι η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση και είναι μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης. Ανέφερε δε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή σε διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος εκβιασμών.

Νωρίτερα, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους εταίρους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στη Βιέννη και με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή