Πάπας Φραγκίσκος: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό

Πάπας Φραγκίσκος: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσβαση των φτωχών στο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό όταν αυτό γίνει διαθέσιμο, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι η πανδημία «έχει αποκαλύψει τα δεινά που βιώνουν οι φτωχοί και τις μεγάλες ανισότητες που κυριαρχούν στον κόσμο».

«Πόσο λυπηρό θα είναι αν η πρόσβαση στο εμβόλιο για τον Covid-19 γίνει ένα πρόνομιο των πλουσίων. Θα είναι στενάχωρο αν το εμβόλιο αποτελέσει ιδιοκτήσια εκείνου ή του άλλου έθνους και δεν καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό», προσέθεσε ο Ποντίφικας στην εβδομαδιαία του ομιλία προς τους πιστούς.

«Από τη μία πλευρά, είναι απαραίτητο να βρεθεί η θεραπεία για τον μικρό αλλά τρομερό ιό, ο οποίος έχει γονατίσει ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Από την άλλη πλευρά, πρέπει να θεραπεύσουμε έναν τεράστιο ιό, αυτόν την κοινωνικής αδικίας, της ανισότητας στις ευκαιρίες, της περιθωριοποίησης και της απουσίας προστασίας των πιο αδύναμων», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή