Η συμφωνία Ισραήλ- ΗΑΕ στην ατζέντα της τηλεφωνικής συνομιλίας Πούτιν – Νετανιάχου

Η συμφωνία Ισραήλ- ΗΑΕ στην ατζέντα της τηλεφωνικής συνομιλίας Πούτιν – Νετανιάχου

48" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την πλήρη εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, τάσσεται υπέρ της δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος και ελπίζει ότι η συμφωνία Ισραήλ –ΗΑΕ θα συμβάλλει στην εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Συρία και δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεχίσουν τον συντονισμό των προσπαθειών τους στην Συρία για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Παράλληλα επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν στον τομέα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα των κλινικών ερευνών και της παραγωγής του εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS