Εξαρτησιογόνο το Seroxat

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πλέον διαδεδομένα φάρμακα κατά της κατάθλιψης, που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία του Prozac και κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, χορηγούμενο μάλιστα χωρίς συνταγή, προκαλεί εξάρτηση. O λόγος για το Seroxat της βιομηχανίας GlaxoSmithKline, που εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς ιατρούς και ασθενείς κατ’ απαίτηση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται καθοριστική για την εξέλιξη του πολέμου, καθώς οι αποχωρήσαντες από το ΕΣΥ πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει πληθώρα «εκπαιδευτικών» χειρουργικών επεμβάσεων, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλος εξέδωσε αυστηρή εγκύκλιο προς τους διοικητές των νοσοκομείων «να κλείσουν τις πόρτες» στους καθηγητές γιατρούς, που προτίμησαν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Στήριξη στους αποχωρήσαντες από το Δημόσιο πανεπιστημιακούς γιατρούς παρέσχε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Χρήστος Κίττας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT