Δεν έκρινε σκόπιμο να πάει ο Αρχιεπίσκοπος

Δεν έκρινε σκόπιμο να πάει ο Αρχιεπίσκοπος

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και πάγιας θέσης ότι η Ορθοδοξία δεν φοβάται κανέναν, επικοινωνεί και διαλέγεται με όλους, είχε την επιθυμία και διάθεση να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε το Βατικανό να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Ασίζης.

Ωστόσο στάθμισε και τους εσωτερικούς παράγοντες, τις αντιγνωμίες και τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και λεχθεί γύρω από την απόφασή του να υποδεχθεί και ο ίδιος τον Πάπα προ καιρού στην Αθήνα, και αφού συνυπολόγισε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εκτιμάται πως θεώρησε ότι ένα δεύτερο «άνοιγμα» προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν θα ήταν στην παρούσα φάση η πλέον ενδεδειγμένη ενέργεια για τη συνοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τον ίδιο. Ετσι, αφού πρώτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε για τις απόψεις του οι οποίες και έγιναν κατανοητές, εκπρόσωπο του Πάπα που τον επισκέφθηκε, πρότεινε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το τελείως αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη του, δηλαδή να μην ανταποκριθεί ελληνική αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση της Ασίζης, όπως και τελικά έγινε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του Πάπα, ο κ. Χριστόδουλος «ανανέωσε» το ραντεβού του με τον Ποντίφηκα για το μέλλον, όταν θα επισκεφθεί τη Ρώμη, με αφορμή την παραλαβή λειψάνου του Αποστόλου Παύλου ή κάποιο άλλο θρησκευτικό γεγονός. Κι έτσι, εκτιμούν και οι δύο πλευρές, θα εδραιωθεί με τον καιρό η επικοινωνία μεταξύ τους.Γρ. Καλοκαιρινός

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT