ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε ινστιτούτο ομορφιάς η Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε ινστιτούτο ομορφιάς η Νάνσι Πελόζι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αγνόησε τους κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην Καλιφόρνια, καθότι επισκέφθηκε ένα κομμωτήριο στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς να κάνει χρήση της απαραίτητης προστατευτικής μάσκας.

Η κάμερα ασφαλείας του χώρου απαθανάτισε το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος να κινείται στο εσωτερικό του κομμωτηρίου χωρίς να φοράει μάσκα, παραβαίνοντας τους κανόνες που επιτρέπουν την εξυπηρέτηση πελατών μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια έχουν βάλει προσωρινό λουκέτο, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας στην πολιτεία.

Φορώντας πάντα μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη μη χρήση μάσκας, δίνοντας του έτσι πάτημα για αντεπίθεση στο πεδίο της πανδημίας. Με κοινοποίηση του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι η «τρελή Νάνσι Πελόζι αποδεκατίζεται, αφού άνοιξε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, ενώ όλα τα άλλα είναι κλειστά και επειδή δεν φορούσε μάσκα, παρότι επιπλήττει συνεχώς όλους του άλλους». Όπως αναφέρει σχετικά το Fox News, τα ινστιτούτα ομορφιάς στο Σαν Φρανσίσκο ήταν κλειστά από τον Μάρτιο μέχρι και όλο τον Αύγουστο. Πλέον μπορούν και πάλι να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο πέρασε στην κατοχή του Fox News, δείχνει την Πελόζι να κινείται στο εσωτερικό του ινστιτούτου eSalon τη Δευτέρα, έχοντας τη μάσκα στον λαιμό της αντί για το πρόσωπο της. Στο βίντεο φαίνεται επίσης και ένας υπάλληλος του καταστήματος με μάσκα, ο οποίος την ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κινήθηκε στο πλαίσιο της νομιμότητας, «καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση της είχε δηλώσει ρητά, ότι της έχει επιτραπεί να έχει έναν πελάτη στον χώρο τη φορά».

Όπως αναφέρει το BBC, η Πελόζι νουθετεί συχνά τους Ρεπουμπλικάνους για τη στάση τους απέναντι στην πανδημία, ζητώντας τους «να ακούν την επιστήμη». Μάλιστα, την ίδια μέρα με την καταγραφή του βίντεο, εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, όπου ανέφερε ότι ο Τραμπ «χαστούκισε την επιστήμη στο πρόσωπο» την περασμένη εβδομάδα, όταν άφησε ένα κοινό κυρίως μη «μασκοφόρων» επισκεπτών να παρακολουθήσει από τον κήπο του Λευκού Οίκου την ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή