Σφοδρή κακοκαιρία με δεκαέξι νεκρούς στη Βόρεια Ευρώπη

Σφοδρή κακοκαιρία με δεκαέξι νεκρούς στη Βόρεια Ευρώπη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι η ένταση των οποίων φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 160 χλμ./ώρα σαρώνουν τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, και έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 16 άτομα, καθώς ξεριζώνουν δένδρα, αναποδογυρίζουν οχήματα και καταστρέφουν το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βρετανία και τη Σκωτία από τις χειρότερες καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή τους, την τελευταία δεκαετία.

Πέντε από αυτούς σκοτώθηκαν όταν ανετράπησαν από τους σφοδρούς ανέμους τα φορτηγά στα οποία επέβαιναν, ενώ ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση δένδρου στη Σκωτία και μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Γιορκ, όταν κομμάτια από μια εκκλησία έπεσαν πάνω της.

Στη Γερμανία

Στη Γερμανία, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν από ατυχήματα που προκάλεσαν οι ισχυρότατες καταιγίδες. Στο λιμάνι της Βρέμης ένας 49χρονος άνδρας σκοτώθηκε, όταν χτυπήθηκε από ένα κλαδί μήκους 18 μέτρων. Στο Βερολίνο ένας 51χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε ένα δέντρο στο αυτοκίνητό του και μια 78χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω της, κοντά στο Ντίσελντορφ.

Αλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ατυχήματα λόγω των ισχυρότατων ανέμων στην Πολωνία και δύο ακόμη στο ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ, στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας, όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Στη Δανία

Στη Δανία, οι κάτοικοι των ακτών της Βόρειας Θάλασσας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη των θαλάσσιων υδάτων, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιοχές τα τέσσερα μέτρα.

Επιπλέον, και λόγω των ισχυρών ανέμων, που πλήττουν την περιοχή, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία στη γέφυρα, που συνδέει τη Δανία με τη Νότια Σουηδία.

Περίπου 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σουηδία, λόγω της καταστροφής που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ «έκαναν φτερά» οι στέγες δεκάδων σπιτιών και πλημμύρισε το λιμάνι του Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Παράλληλα, οι ψαράδες της Βαλτικής επέστρεψαν εσπευσμένως στη βάση τους, καθώς προεμηνύετο νέα ισχυρή θύελλα στην περιοχή.

Χωρίς ρεύμα

Χωρίς ρεύμα έμειναν χθες και περίπου 90.000 νοικοκυριά στη Σκωτία περισσότερα από 5.000 στη Βρετανία, καθώς η διάρκεια και η ένταση των ανέμων δεν επέτρεπε στα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Πάνω από 6.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα και στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν με ένταση μέχρι και 100 χλμ./ώρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT