Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Μέση Ανατολή…

Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Μέση Ανατολή…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλεισμένος στο γραφείο του στο κτίριο της Παλαιστινιακής Αρχής σε μια πόλη-φάντασμα, όπως είναι πια η Ραμάλα, περικυκλωμένος από τον ισραηλινό στρατό και με ελάχιστους συνεργάτες στο πλευρό του, ο Γιασέρ Αραφάτ παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις που συγκλονίζουν τη Μέση Ανατολή κι έχουν αντίκτυπο παγκοσμίως. Χθες, την επομένη του μηνύματος του Αριέλ Σαρόν, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ «σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», οι ισραηλινές δυνάμεις επεξέτειναν τις επιχειρήσεις τους σε πολλές παλαιστινιακές πόλεις. Υπήρξαν συγκρούσεις, ξένοι υπήκοοι τραυματίστηκαν, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων συνελήφθησαν και θα απελαθούν, ένα δεκάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά και μια έκρηξη βόμβας στη Δυτική Ιερουσαλήμ κατέδειξε ότι ο κύκλος της βίας και του αίματος δεν έχει ελπίδες να κλείσει και ότι ακόμη και οι εντονότερες των διεθνών αντιδράσεων δύσκολα θα κάμψουν την αδιαλλαξία των δύο πλευρών.

Το τελευταίο διήμερο, εβραϊκές συναγωγές σε Γαλλία και Βέλγιο δέχθηκαν επιθέσεις από αγνώστους και ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος υποστηρίζει απροκάλυπτα τον Αριέλ Σαρόν, άσκησε εκ νέου πίεση στον κ. Αραφάτ, καλώντας τον να επιβάλει τον τερματισμό των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στο δράμα των δύο λαών. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου μετέβη για διαβουλεύσεις στο Κάιρο, αφού η ισραηλινή κυβέρνηση δεν μπορούσε να εγγυηθεί ασφαλή μετάβαση στη Ραμάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή