Σελίδες… μόδας από το ’60 ώς σήμερα

Σελίδες… μόδας από το ’60 ώς σήμερα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε στη σεζόν του μεγάλου, ωραίου βιβλίου. Μια πολυτελής απόδοση της ζωής στη μόδα της συντάκτριας της Vogue Γκρέις Κόντιγκτον εκδόθηκε από τον Καρλ Λάγκερφελντ με τις εκδόσεις του Editio7L και παρουσιάστηκε από τον ίδιο. Ταυτόχρονα το μοδάτο παρισινό κατάστημα Colette έδωσε το βάπτισμα στην περιορισμένη επανέκδοση του «La Vilaine Lulu», της εικονογραφημένης δημιουργίας από το διάσημο πενάκι του Ιβ Σεν Λοράν στη δεκαετία του ’70. Και στη συνέχεια, ο Αζεντίν Αλάια ήταν οικοδεσπότης στην παρουσίαση του «Μιλώντας στον εαυτό μου», άλλη μια υπέροχα γραμμένη μελέτη του έργου του Γιόζι Γιαμαμότο.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής και περήφανος που έκανα αυτό το βιβλίο», δήλωσε ο Λάγκερφελντ καθώς εκείνος και η Κόντιγκτον μελετούσαν τον κομψό τόμο, κοιτάζοντας τη μεταμόρφωση εκείνης από μοντέλο του ’60 με πρόσωπο ξωτικού και γωνιώδες κούρεμα του Βιντάλ Σασούν στην πιο λαμπρή αφηγήτρια με εικόνες της μόδας.

Το νήμα της αφήγησης, που είναι η υπογραφή της Κόντιγκτον, διαπερνά τη δουλειά της με μυθικούς φωτογράφους, από τον Αρθουρ Ελγκορτ και τον Στίβεν Μάιζελ μέχρι το Μάριο Τεστίνο και τον Μπρους Γουέμπερ.

Τα πολύπλοκα οπτικά παραμύθια γίνονται μια ιστορία της εξέλιξης της μόδας και των δυνατών παικτών της, από τον Χέλμουτ Νιούτον που έβαλε την ίδια την Κόντιγκτον να ξαπλώσει σαν βατράχι μέσα σε μια πισίνα για να προσθέσει μια νότα διαστροφής στη φωτογραφία του, μέχρι τις χαρούμενες σκηνές με τα πλήθη της Ελεν Φον Ούνβερθ. Το βιβλίο «Γκρέις: Τριάντα χρόνια μόδας στη Vogue» έχει γραφτεί από τον Μάικλ Ρόμπερτς, του οποίου η εικονογράφηση στο εξώφυλλο πιάνει την αναγεννησιακή δόξα της Κόντιγκτον. Πωλείται στο βιβλιοπωλείο του Λάγκερφελντ, στη διεύθυνση 7 Rue de Lille, σαν μια μαρτυρία του πάθους για τη μόδα όλων των συμμετεχόντων που κάνει να αναδυθεί η Κόντιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή