Στεφανί: Δεν «σκότωσα» εγώ τη μητέρα μου…

Στεφανί: Δεν «σκότωσα» εγώ τη μητέρα μου…

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό για πρώτη φορά μετά είκοσι ολόκληρα χρόνια, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα όπου σκοτώθηκε η μητέρα της, η πριγκίπισσα Γκρέις. H νεαρότερη κόρη του Ρενιέ την Πέμπτη αρνήθηκε με επιμονή ότι αυτή βρισκόταν στο τιμόνι της οικογενειακής Ρόβερ όταν ξέφυγε από την πορεία του και βούτηξε στον γκρεμό.

Η πανέμορφη ηθοποιός του Χόλιγουντ, η Γκρέις Κέλι πέθανε λίγη ώρα μετά το δυστύχημα στις 13 Σεπτεμβρίου το 1982 και η Στεφανί, τότε μόλις 17 ετών, διεκομίσθηκε στην εντατική με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, στον αυχένα και στην ωμοπλάτη. Οπως έδειξε η νεκροτομή, η πριγκίπισσα υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ενώ εκινείτο σε κλειστή στροφή κοντά στο Ροκ Αζέλ, το προάστιο όπου καταφεύγει η οικογένεια Γκριμάλντι τα Σαββατοκύριακα.

Καβγάδιζαν;

Ωστόσο, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα κυκλοφόρησαν εντονότατες φήμες που ήθελαν τη Στεφανί πίσω από το τιμόνι. Κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι την ώρα του δυστυχήματος είχε ξεσπάσει τρομερός καβγάς μάνας και κόρης, εξαιτίας της επιμονής της Στεφανί να παντρευτεί το φίλο της Πολ, οδηγό ταχύτητας και γιο του ηθοποιού Ζαν Πολ Μπελμοντό. Ενας αστυνομικός και ο οδηγός ενός φορτηγού είδαν εκείνη την ημέρα την Γκρέις να οδηγεί το αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο πρώτος άνθρωπος που προσέτρεξε να βοηθήσει τους επιβαινόντες μετά το δυστύχημα υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η γυναίκα βρισκόταν λιπόθυμη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ μπροστά σφάδαζε από τους πόνους το νεαρό κορίτσι.

«Δεν οδηγούσα εγώ, αυτό είναι σαφές», υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Paris Match η 37χρονη σήμερα Στεφανί. «Οταν το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό, πετιόμουν από τη μια πλευρά του αυτοκινήτου στην άλλη σαν κούκλα, όπως και η μητέρα μου, που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα. H πόρτα του συνεπιβάτη είχε σφηνώσει κι έτσι βγήκα από τη μοναδική που μπόρεσα να ανοίξω, αυτήν του οδηγού». H ίδια υποστηρίζει ότι αποφάσισε να μιλήσει μετά τόσα χρόνια επειδή περίμενε -επί ματαίω, όπως τελικώς αποδείχθηκε- να την υπερασπιστούν τα μέλη της οικογενείας της. «Δεν αντέχω άλλο. Επί τόσα χρόνια μιλούν και γράφουν όλοι για μυστηριώδεις συνθήκες, που, ωστόσο, δεν υπήρξαν ποτέ». «Το μόνο που θέλω να πω, να φωνάξω είναι: «Σταματήστε και αφήστε με να μεγαλώσω τα παιδιά μου με ηρεμία και να προχωρήσω πια με τη ζωή μου».

Επίσης, η πριγκίπισσα Στεφανί υποστηρίζει πως έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει το αυτοκίνητο. «H έρευνα που επακολούθησε του δυστυχήματος έδειξε ότι η ταχύτητα -στο αυτόματο κιβώτιο- βρισκόταν στη θέση στάσης.

Επειδή εκείνες τις ημέρες ετοιμαζόμουν για εξετάσεις οδήγησης, γνώριζα ότι για να σταματήσει το αυτοκίνητο έπρεπε η ταχύτητα να μπει στη θέση αυτή. Προσπάθησα τα πάντα. Τράβηξα το χειρόφρενο. Αραγε η μητέρα μου μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι; Δεν γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν οδηγούσα εγώ». H Στεφανί, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιο πράγμα συζητούσε με τη μητέρα της τη στιγμή του δυστυχήματος. «Ηταν κάτι που αφορούσε μόνο εμάς τις δύο», λέει «και κάποια μυστικά, ορισμένες εικόνες αυτής της τραγικής υπόθεσης ανήκουν, πλέον, μόνο σε μένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή