Οι πρώτοι τουρίστες στη μετά… SARS εποχή

Οι πρώτοι τουρίστες στη μετά… SARS εποχή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TOPONTO. Το πρώτο γκρουπ ξένων ταξιδιωτικών πρακτόρων στη μετά SARS εποχή έφθασε χθες στο Πεκίνο, ενώ στο Τορόντο του Καναδά προετοιμάζονται μουσικές εκδηλώσεις για να έλξουν ξανά τον τουρισμό. Στο Τορόντο, όπου δεν έχει καταγραφεί νέο κρούσμα άτυπης πνευμονίας το τελευταίο εικοσαήμερο, η ασθένεια κόστισε χθες μία ακόμη ζωή.

Το 39ο θύμα στον Καναδά ήταν μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Γιορκ Τζένεραλ του Τορόντο και είχε ηλικία 51 ετών. Δεν είναι γνωστό αν επρόκειτο για άνδρα ή για γυναίκα. Εξι άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια στο Τορόντο από τις 15 Ιουνίου, ενώ οι γιατροί δηλώνουν ότι περιμένουν και άλλες απώλειες, διότι πάνω από δέκα ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας έχει μειωθεί κατακόρυφα, καθώς το τελευταίο ύποπτο κρούσμα στον Καναδά παρουσιάστηκε στις 12 Ιουνίου. Το Τορόντο του Καναδά ήταν η μόνη περιοχή εκτός Ασίας στην οποία αναφέρθηκαν θάνατοι από την άτυπη πνευμονία. H ασθένεια είναι περιορισμένη σε κάποια νοσοκομεία του Τορόντο, ένα εκ των οποίων είναι και το Γιορκ Τζένεραλ.

«Πριν από αρκετές εβδομάδες, σ’ αυτήν την πόλη γυρίσαμε σελίδα στον τομέα της δημόσιας υγείας», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Τζον Μάνλι. «Σήμερα θα αρχίσουμε να γυρίζουμε σελίδα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας». Στις 30 Ιουλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Τορόντο μεγάλη συναυλία, στην οποία θα μετάσχει και το συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς, με στόχο την εισαγωγή του Τορόντο εκ νέου στον τουριστικό χάρτη.

Στο μεταξύ, στο Πεκίνο, τη μοναδική περιοχή του πλανήτη για την οποία ώς την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν σε ισχύ ταξιδιωτική οδηγία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την άτυπη πνευμονία, κατέφθασε χθες ομάδα ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Νότια Κορέα. Οι 45 πράκτορες, συνοδευόμενοι από αρκετούς δημοσιογράφους, έφθασαν για να ελέγξουν τις τουριστικές υποδομές της χώρας και να αρχίσουν να οργανώνουν ξανά ταξίδια στην Κίνα. Οι κινεζικές αρχές επεφύλαξαν στην ομάδα θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, όπου τους καλωσόρισαν αξιωματούχοι και γυναίκες με άνθη και παραδοσιακές μεταξωτές στολές. Οι φόβοι για την επιδημία υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν στην κινεζική πρωτεύουσα 1,9 δισ. δολάρια σε χαμένα τουριστικά έσοδα, δηλαδή το 50% του ετήσιου τουριστικού της εισοδήματος, πλήγμα που επιβραδύνει το φετινό ρυθμό ανάπτυξης του Πεκίνου κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή