Επέτειος Ανεξαρτησίας με πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας

Επέτειος Ανεξαρτησίας με πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών επρόκειτο να αναφερθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κατά την καθιερωμένη ομιλία του με την ευκαιρία της επετείου της 4ης Ιουλίου.

Σε αεροπορική βάση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους γιόρτασε την επέτειο στην αεροπορική βάση Ράιτ Πίτερσον, στο Ντέιτον του Οχάιο, προκειμένου να τιμήσει τα 100 χρόνια από την πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε σύντομο μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους με την ευκαιρία της επετείου της αμερικανικής ανεξαρτησίας, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας. «H αμερικανορωσική συνεργασία ήταν και παραμένει βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας», τόνισε. O Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι μέσω των κοινών τους προσπαθειών, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα θα επιτύχουν την ενίσχυση της συνεργασίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόσθεσε ότι αναμένει την προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επίσκεψή του στο Καμπ Ντέιβιντ, η οποία, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

Σαμπάνια από τους Γάλλους

Ιδιαίτερη σημασία, σε επίπεδο συμβολισμών, για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας, είχε η απόφαση των Γάλλων να τοποθετήσουν τριαντάφυλλα σε όλα τα νεκροταφεία της χώρας, ενώ διοργανώθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για τη διόλου ευκαταφρόνητη αμερικανική παροικία της Γαλλίας.

Επίσης, πολλά τουριστικά γραφεία ανακοίνωσαν ότι ξενοδοχεία και εστιατόρια προσέφεραν δωρεάν σαμπάνια και οργάνωναν ειδικά γεύματα για τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα.

Επιπλέον, σε μια ανοικτή επιστολή τους με τον τίτλο «Οι Γάλλοι δεν ξεχνούν» πολλές οργανώσεις, που προωθούν την αποκατάσταση της γαλλοαμερικανικής φιλίας, σημείωσαν ότι η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την αμερικανική ανεξαρτησία και ότι φέτος συμπληρώνονται 225 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης γαλλοαμερικανικής φιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή