Αποχρωσεις

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O νέος έρωτας του Φίσερ

Είναι από τις ειδήσεις που συνήθως δημοσιεύονται σε σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Εκεί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν και να αγγίξουν το επίσης πρόσφορο θυμικό των αναγνωστών τους. Ενα από αυτά τα περιοδικά, λοιπόν, που κυκλοφορεί στη Γερμανία, δημοσιεύει φωτογραφίες του ζεύγους που σύντομα θα απασχολήσει συνολικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτές με τον Γιόσκα Φίσερ και το καινούργιο του αίσθημα, μια Ιρανή φοιτήτρια, ηλικίας μόλις 27 χρόνων. Σημειωτέον ότι ο Γιόσκα Φίσερ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Γερμανός πολίτης, ο οποίος μπορεί να χειρίζεται όπως εκείνος επιθυμεί τα του οίκου του. Είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο ισχυρός άνδρας που αναδείχθηκε ακόμη ισχυρότερος στις τελευταίες εκλογές της Καγκελαρίας. O Φίσερ λοιπόν ερωτεύθηκε, αφού προηγουμένως εγκατέλειψε ή εγκαταλείφθηκε -όπως το πάρει κανείς- από την τέταρτη σύζυγό του. O καινούργιος του έρωτας ακούει στο όνομα Μινού. H Μινού είναι μια ψιλόλιγνη γυναίκα, φοιτήτρια, με την οποία ο Φίσερ περιδιαβαίνει τα παλιατζήδικα του Βερολίνου, δοκιμάζοντας ανατολίτικες γεύσεις. Το τι σκέφτεται ο Φίσερ, που επί σειράν ετών σκοτωνόταν στη γυμναστική προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά του, μάλλον δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Αλλωστε, οι Γερμανοί πολιτικοί, όπως και ο Σρέντερ, δείχνουν να κουράζονται εύκολα με τις γυναίκες τους. Τώρα, πώς φτάσαμε στην Ιρανή, είναι ένα ερώτημα που εμείς οφείλουμε να το κρατήσουμε στα όρια του ρομαντισμού… Από εκεί και πέρα… υπάρχει πρόβλημα.

Ιταλοί, κοντά τα χέρια…

Μακριά θα πρέπει να κρατούν τα χέρια τους από πιθανά αντικείμενα του πόθου τους οι Ιταλοί. Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το χτύπημα… στα οπίσθια αποτελεί πράξη σεξουαλικής βίας. H απόφαση δεν αφήνει περιθώρια στους κάθε λογής ασυγκράτητους ερωτύλους. Και αυτό επετεύχθη χάρη στην τόλμη μιας εικοσάχρονης που υπέστη τη σχετική χειρονομία από έναν 58χρονο στο Ριέτι. H κοπέλα εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο των γονιών της όταν ένας πελάτης δεν περιορίστηκε στην αγορά του παγωτού και προσεφέρθη να χαριτολογήσει μαζί της όπως προφανώς το εννούσε εκείνος. H νεαρή τού έκανε αγωγή, την κέρδισε και στον επίδοξο εραστή επεβλήθη ποινή φυλάκισης 14 μηνών. H απόφαση του δικαστηρίου συνένωσε τον πολιτικό κόσμο, καθώς βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα έσπευσαν να μιλήσουν για απόφαση που ενισχύει τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μόνη εξαίρεση, η παραγωγός Κάρμεν Κόρντοβα που, πιστή στο μύθο των Ιταλών εραστών, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να ζήσει σε καθεστώς σεξουαλικής ανωνυμίας όπως ζουν οι γυναίκες στη Βόρειο Ευρώπη. Ισως γιατί η ίδια δεν υπήρξε θύμα αδιάκριτων ερωτικών διαθέσεων κάποιου συμπατριώτη της.

Ο Μπρους Λι συγκινεί

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του ο Μπρους Λι, ο βασιλιάς του καράτε, εξακολουθεί να συγκινεί. Σε τέτοιο βαθμό, που οι θαυμαστές του έσπευσαν να κατηγορήσουν το Χονγκ Κονγκ, για το οποίο ο Λι αποτελεί σύμβολο, ότι δεν τιμά τη μνήμη του κινηματογραφικού αστέρα. O Μπρους Λι γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο αλλά έζησε για χρόνια στο Χονγκ Κονγκ πριν μεταβεί στο Χόλιγουντ. Οι ειδήμονες λένε ότι το ακροβατικό του στυλ ήταν μοναδικό και ότι δικαίως πέρασε στη σφαίρα των καλτ ηθοποιών. Το γεγονός ότι ο Λι πέθανε σε ηλικία μόλις 32 ετών από ανεύρυσμα συνέβαλε ασφαλώς στην ενδυνάμωση του μύθου. Οσο για την επιτυχία του, αυτή άνοιξε τον δρόμο για την παραγωγή ολόκληρης βιομηχανίας ταινιών καράτε με πρωταγωνιστές τον Τσάκι Τσαν και τον Τζετ Λι. Για τους λάτρεις του Μπρους Λι, όμως, οι διάδοχοι δεν έφτασαν ποτέ σε δεξιοτεχνία τον ήρωά τους. Γι’ αυτό και αντιδρούν όταν αναλογίζονται ότι το μόνο πράγμα σήμερα στο Χονγκ Κονγκ που τον θυμίζει είναι ένα κέρινο ομοίωμά του σε ένα μουσείο.

Οδηγίες γάμων

«Να παντρεύεστε συμπατριώτισσές σας», προτρέπουν τα μέσα ενημέρωσης στη Σαουδική Αραβία. Με ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε όταν παντρεύεστε ξένη», τα υπουργεία Εσωτερικών και Ενημέρωσης οργάνωσαν εκστρατεία συκοφάντησης των μικτών γάμων. Με επιχειρήματα όπως το μόνο που φέρνουν οι ξένες είναι προβλήματα στις οικογένειές τους και στην κοινωνία, οι σαουδαραβικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τους άνδρες του Βασιλείου να μην εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις αλλοδαπές. Πράγμα δύσκολο, καθώς τα αυστηρά ήθη της χώρας τους αποθαρρύνουν πολλούς Σαουδάραβες από το να παντρεύονται συμπατριώτισσές τους. Αρκετοί πάντως που διαπράττουν το σφάλμα δεν συνειδητοποιουν ότι η σύζυγος δεν συμμερίζεται τις δικές τους απόψεις. Οπως για παράδειγμα η Αμερικανίδα που, θέλοντας να πάρει τα παιδιά της από τη Σαουδική Αραβία, χωρίς τη συγκατάθεση του συζύγου της, κατέφυγε στο αμερικανικό προξενείο και έγινε, εν αγνοία της, η αφορμή για την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή