Αεροπορική τραγωδία με 115 νεκρούς

Αεροπορική τραγωδία με 115 νεκρούς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

XAPTOYM. Τραγικό θάνατο βρήκαν εκατόν δεκαπέντε επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους των σουδανικών αερογραμμών συνετρίβη χθες ανατολικά του Χαρτούμ. Μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας ήταν ένα παιδί, μόλις δύο ετών.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Μπόινγκ 737 από το αεροδρόμιο του Πορτ Σουδάν στα παράκτια της Ερυθράς Θάλασσας με προορισμό την πρωτεύουσα Χαρτούμ, ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου αναφέροντας τεχνικά προβλήματα που καθιστούσαν επιτακτική την προσγείωση του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τον διευθυντή των σουδανικών αερογραμμών, Ισμαήλ Ζουμραουί, ο κυβερνήτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσγειώσει το αεροσκάφος στο Πορτ Σουδάν. Παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη, το Μπόινγκ συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή επτά χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο. Ανακοίνωση των σουδανικών αρχών ανέφερε ότι στους νεκρούς συγκαταλέγονται Γάλλοι και Μαλαισιανοί υπήκοοι. Πηγές προσκείμενες στον αερολιμένα του Πορτ Σουδάν, πάντως, δήλωναν ότι στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 105 επιβάτες, εκ των οποίων οι επτά ήταν αλλοδαποί και 11 μέλη του πληρώματος. Από την πλευρά του το Κέντρο Εκτακτων Περιστατικών της περιοχής ανακοίνωσε ότι ένας Σουδανός επιβάτης ακύρωσε το εισιτήριό του και τη θέση του στο αεροσκάφος κατέλαβε υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το κοριτσάκι που επέζησε, ως εκ θαύματος, του τραγικού δυστυχήματος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σχετικά καλή κατάσταση. Δεν έγινε γνωστό αν οι γονείς της Λένα Αμπντάλα, όπως είναι το όνομα της μοναδικής που επέζησε, ταξίδευαν στο αεροσκάφος. H κρατική τηλεόραση του Σουδάν μετέδωσε ότι τα πτώματα των θυμάτων τοποθετήθηκαν σε μαζικό τάφο και οι τοπικές αρχές εξέδωσαν απόφαση για την άμεση καύση τους, όπως απαιτείται από την ισλαμική παράδοση.

Ομάδα ειδικών ερευνά τα αίτια

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χασάν Ελ Μπαχί, δήλωσε χθες το μεσημέρι ότι ομάδα ειδικών βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον τόπο της τραγωδίας προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλονται σε μηχανική βλάβη. O τελευταίος εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, των οποίων, ωστόσο, οι ταυτότητες δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το εν λόγω Μπόινγκ ήταν το μοναδικό ιδιόκτητο αεροσκάφος των σουδανικών αερογραμμών, ο στόλος των οποίων αποτελείται, πλέον, αποκλειστικά από ενοικιαζόμενα αεροπλάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή