Αποχρωσεις

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίλες επωνύμων

Προκαλούν ίλιγγο τα ποσά που ακούγονται ότι προσφέρονται για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών -αν και αντίστοιχες ενέργειες για μάνατζερς κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων συνοδεύονται από ακόμη μεγαλύτερα ποσά, μόνον που δεν ακούγονται- και διερωτώμεθα πώς και πού τα ξοδεύουν. H είδηση που έρχεται από το Ντουμπάι, ένα από τα Εμιράτα του Κόλπου, δίνει μία από τις απαντήσεις στο αφελές ερώτημά μας. Δύο πασίγνωστα ονόματα του ποδοσφαίρου, οι Βρετανοί Ντέιβιντ Μπέκαμ και Μάικλ Οουεν, έδωσαν από 1,6 εκατ. δολάρια για να αγοράσουν βίλες σε τεχνητό νησί, που κατασκευάζεται με σχήμα φοινικόδενδρου, σε αποκλειστική περιοχή του Εμιράτου. Αν και η ολοκλήρωση της κατασκευής νησιού και κατοικιών θα γίνει σε δύο χρόνια, οι δύο διάσημοι αστέρες της μπάλας, μαζί και με άλλους συναδέλφους τους, όπως τους Γκάρι Νέβιλ, Πολ Σκολς, Ουες Μπράουν, Νίκι Μπατ, Ουέιν Μπριτζ, Ασλι Κόουλ, Τζο Κόουλ, Κίερον Ντάιερ και Ντέιβιντ Τζέιμς, έσπευσαν να προκαταβάλουν τα χρήματα, αποκτώντας μια βίλα που θα διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, βοηθητικούς χώρους, πισίνα και έξοδο σε ιδιωτική παραλία μήκους 50 μέτρων. Πάντως, προλαβαίνετε, αν ενδιαφέρεσθε, απευθυνόμενοι στον σουλτάν Αχμέντ μπιν Σουλαϊέμ, πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει επιλογές μεταξύ 28 διαφορετικών αρχιτεκτονικών σχεδίων.

Ρεκόρ αποτρίχωσης

Από τη στήλη αυτή πολλές φορές διερωτήθηκα για τι βρίσκουν κάποιοι στην επίτευξη ρεκόρ, είτε αυτά αφορούν στη μεγαλύτερη πίτσα, στο μακρύτερο σουβλάκι ή στο να μένουν επί ώρες στο παγωμένο νερό για να δουν το όνομά τους να αναγράφεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν και αυτά, πολλοί ενδιαφέρονται να τα πληροφορηθούν, τα MME παγκοσμίως αρέσκονται στο να τα δημοσιοποιούν και αυτό θα κάνουμε και εμείς με το τελευταίο ρεκόρ που μας ήρθε από την Αυστραλία. Πρόκειται για μια αισθητικό η οποία μέσα σε τέσσερις ώρες κατάφερε να κάνει αποτρίχωση με κερί στην περιοχή του μπικίνι σε 130 άτομα, λιγότερο από δύο λεπτά της ώρας για το καθένα, καταρρίπτοντας προηγούμενο ρεκόρ Βρετανής η οποία «αποτρίχωσε» 77 άτομα στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή ένα κάθε τρία λεπτά. Και τα 130 άτομα στην Αυστραλία ήταν εθελοντές, στην απόλυτη πλειοψηφία τους γυναίκες, αφού υπήρξαν και έξι άνδρες που επωφελήθηκαν της δωρεάν προσφοράς για να κάνουν αποτρίχωση στην επίμαχη περιοχή (γεγονός που κατά τη γνώμη μου αποτελεί πιο σημαντική είδηση από την επίτευξη του ρεκόρ της αισθητικού).

Βιασμός από πεθερά

Ενας 25χρονος από τη N. Κίνα μήνυσε την πεθερά του κατηγορώντας την ότι τον βίασε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού, η 45χρονη πεθερά του από καιρό και πίσω από την πλάτη της κόρης της κορτάριζε συνεχώς τον γαμπρό της, χωρίς όμως να προχωρεί παραπέρα. Ωστόσο, μόλις βρήκε την ευκαιρία, τον νάρκωσε και στη συνέχεια τον βίασε. Το ερώτημα που τίθεται είναι η έκβαση της μηνυτήριας αγωγής, από τη στιγμή που, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι της χώρας, στην Κίνα δεν θεωρείται εγκληματική πράξη ο «βιασμός ενός άνδρα».

Διαχωρισμός σιαμαίων

Η τραγική κατάληξη της επέμβασης διαχωρισμού των σιαμαίων Ιρανών αδελφών δεν φαίνεται να πτοεί επιστήμονες και συγγενείς ανάλογων περιπτώσεων. Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα, προς επέμβαση διαχωρισμού οδεύουν δύο σιαμαία παιδάκια από την Αίγυπτο, ηλικίας δύο χρόνων. Είναι και αυτά ενωμένα στο κεφάλι, αλλά με τρόπο που δεν τους επιτρέπει να κινηθούν, αφού είναι ενωμένα κατά μήκος του σώματός τους. Από τη μια άκρη των δακτύλων του ενός μέχρι την άλλη άκρη στο άλλο παιδί, το μήκος των σωμάτων τους φθάνει σήμερα το 1,80 και φυσικά είναι αναγκασμένα να είναι διαρκώς στο κρεβάτι. H επέμβαση αναμένεται να γίνει σε έξι μήνες στο Ντάλας των ΗΠΑ και οι ειδικοί αισιοδοξούν για την έκβαση: λόγω της μικρής ηλικίας των δύο παιδιών, το σημείο επαφής του κρανίου είναι σχετικά μαλακό ακόμη, κάτι που δυστυχώς δεν ίσχυε πια στις δύο 29χρονες Ιρανές.

Παντοδύναμη πίτσα

Εχετε διαπιστώσει, βέβαια, ότι το πλέον διαδεδομένο έδεσμα που έρχεται κατά παραγγελία στο σπίτι σας είναι η ιταλική πίτσα, με τις αντίστοιχες αλυσίδες διάθεσης να κάνουν θραύση πωλήσεων λίγο ή πολύ σε όλον τον κόσμο, με εξαίρεση ίσως την Ιταλία όπου οι περισσότεροι προτιμούν να την τρώνε στις πιτσαρίες καθιστοί ή αγοράζοντάς την με το κομμάτι σε πάμπολλα σημεία πώλησης. Ακόμη και στη μακρινή Ινδία, μέχρι πρόσφατα στενά συνδεδεμένη με παραδοσιακούς τρόπους διατροφής, η πίτσα που έρχεται στο σπίτι σαρώνει, παραγκωνίζοντας το δίκτυο του ινδικού κοτόπουλου «Τίκα Μασάλα» το οποίο -σημειωτέον- πάει πολύ καλά στη Μεγάλη Βρετανία. Εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων διάθεσης πίτσας αποδίδουν το φαινόμενο στο γεγονός ότι, σε τελική ανάλυση, η πίτσα φτιάχνεται με αλεύρι, τυρί και ντομάτα, συστατικά αγαπητά στους Ινδούς. Δεν μένει παρά να δούμε την εξάπλωση της πίτσας και στην τεράστια αγορά της Κίνας, με πίτσες που θα φτιάχνονται με ριζάλευρο συνοδευόμενες από διάφορες παραλλαγές ρυζιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή