Δεινοσαύρους είχε η Σκωτία, «Νέσι» έχει;

Δεινοσαύρους είχε η Σκωτία, «Νέσι» έχει;

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το τέρας του Λοχ Νες -«Nessie» τη φωνάζουν χαϊδευτικά οι θαυμαστές της- να ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, βρέθηκαν όμως ουσιαστικές αποδείξεις ότι πρόγονοί της έχουν κατοικήσει στην περιοχή. Το απολίθωμα που βρήκε, μισοκαλυμμένο από λάσπη στις όχθες της, ο Σκωτσέζος συνταξιούχος Τζέραλντ ΜακΣόρλι, επιβεβαιώνει ότι υπήρχε εκεί ένα είδος δεινοσαύρου που μοιάζει εκπληκτικά με τις περιγραφές του τέρατος. Οι επιστήμονες σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι το απολίθωμα της σπονδυλικής στήλης του δεινοσαύρου είναι πολύ παλαιότερο από τη δημιουργία της ίδιας της λίμνης του Λοχ Νες, πλην όμως οι ελπίδες για τον εντοπισμό της «Nessie» έχουν αναπτερωθεί. Σε αυτό συνέβαλε και η δήλωση του συνταξιούχου πως το εύρημά του ήταν άλλη μια ένδειξη πως η «Nessie» zει και βασιλεύει. Οι έρευνες θα συνεχιστούν όχι μόνο από τους ρομαντικούς, που πιστεύουν ότι στον πυθμένα της λίμνης κρύβεται το διάσημο τέρας, που έδωσε τροφή σε τόσες λαϊκές διηγήσεις και ντοκιμαντέρ, αλλά και από τους ειδικούς, οι οποίοι οσμίζονται ότι θα αλιεύσουν και άλλα απολιθώματα. Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που αντιμετωπίζουν το ζήτημα με μεγάλο σκεπτικισμό και πιστεύουν ότι κάποιος τοποθέτησε επίτηδες το απολίθωμα στο σημείο όπου βρέθηκε.

Την ώρα πάντως που οι επιστήμονες θα κάνουν τη δουλειά τους και οι φίλοι της «Nessie» θα την ψάχνουν μέρα νύχτα με βάρκες και ειδικά όργανα, ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ θα γυρίζει μια ταινία για το θέμα αυτό. O 60χρονος Γερμανός -ο οποίος έχει σπουδαίες ταινίες στο ενεργητικό του όπως «Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού», «Νοσφεράτου, ο δράκουλας της νύχτας» και «Φιτζκαράλντο, ο τυχοδιώκτης του Αμαζονίου»- αποφάσισε να ασχοληθεί και αυτός με το μυστήριο. «Θα ήταν υπέροχο αν κατάφερνα να εντοπίσω το τέρας και να το βιντεοσκοπήσω, έτσι ώστε να εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ μου. Δεν θα χρειαζόταν πια να ξαναδουλέψω. Τώρα που το σκέφτομαι, θα ήταν καλύτερο αντί να το συμπεριλάβω στα γυρίσματα να το αιχμαλωτίσουμε και να το δώσουμε σε κάποιο θαλάσσιο πάρκο στην Αμερική, να το βλέπει ο κόσμος με εισιτήριο 50 δολαρίων!» δήλωσε με χιούμορ ο Χέρτσογκ, που έδωσε τους περισσότερους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον Κλάους Κίνσκι και έκανε το διεθνές κοινό να στρέψει το βλέμμα του στον γερμανικό κινηματογράφο.

Ο σκηνοθέτης θα «οργώσει» τη λίμνη στο ντοκιμαντέρ, μήπως και ανακαλύψει κάτι, ενώ θα μιλήσει και με τους ντόπιους για τη «Nessie». To σενάριο της ταινίας θα το γράψει ο Zak Ρenπου υπέγραφε το σενάριο του «X me2», ο οποίος δηλώνει γοητευμένος από τον αινιγματικό ένοικο της λίμνης. Το σκωτσέζικο τερατάκι εκτός από προγόνους έχει μάλλον και μακρινούς συγγενείς. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς δεκάδες Κινέζοι υποστηρίζουν τις τελευταίες ημέρες ότι έχουν δει, στη λίμνη Τιαντσί, 20 άγνωστα πλάσματα που του μοιάζουν. H «Λίμνη του Παραδείσου», που βρίσκεται σε μια βορειοανατολική επαρχία της Κίνας, φιλοξενεί φαίνεται τη σχιστομάτα «Nessie» και τους φίλους της. Τα στοιχεία αυτά έφερε στη δημοσιότητα μια κινεζική εφημερίδα, στην οποία αναφέρεται ότι στις 11 Ιουλίου τα τέρατα παρουσιάστηκαν μέσα σε 50 λεπτά της ώρας αρκετές φορές. Εθεάθησαν από την απόσταση 2-3 χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες. Τα τοπικά αρχεία έχουν καταγράψει μάλιστα και μια -υποτιθέμενη;- επίθεση ενός τέρατος το 1903. Είχε τον ίδιο μακρύ λαιμό με τη «Nessie» και βέβαια θύμιζε δράκο.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε και εσείς να παρακολουθήσετε από κοντά την υπόθεση, πηγαίνετε στη διεύθυνση www.lochness.co.uk. Εκεί υπάρχουν συνδέσεις με κάμερες που παρακολουθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στη λίμνη και μπορείτε να μάθετε και τον νικητή του φετινού διαγωνισμού της καλύτερης φωτογραφίας του τέρατος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή