Υπερήλικας οδηγός σκόρπισε τον θάνατο στη Σάντα Μόνικα

Υπερήλικας οδηγός σκόρπισε τον θάνατο στη Σάντα Μόνικα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝΤΑ MONIKA. Λογικά θα ‘πρεπε προ καιρού να του έχουν απαγορεύσει να οδηγεί. Εκείνος, όμως, πίστευε ότι στα 86 του χρόνια εξακολουθούσε να έχει τα σωστά αντανακλαστικά που του επέτρεπαν να οδηγεί χωρίς να κινδυνεύει να μετατραπεί σε δημόσιο κίνδυνο. Προχθές, τα γεγονότα τον διέψευσαν και ο 86χρονος Ρουσέλ Γουίλερ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του κι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που συνωστίζονταν στην αγορά παραλιακού θερέτρου του Λος Αντζελες. O απολογισμός τραγικός: οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν. O ίδιος ο οδηγός βγήκε σώος από το αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για να του γίνει αλκοτέστ. Στη διαδρομή έως το αστυνομικό τμήμα επανελάμβανε ξανά και ξανά ότι αντί για φρένο θα πρέπει να πάτησε γκάζι και στη συνέχεια να έχασε πλήρως τον έλεγχο.

Το τραγικό γεγονός συνέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Σάντα Μόνικα, μια περιοχή που καθημερινά συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες. Οι αρχές της περιοχής ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φρικιαστική σύγκρουση, μεταξύ δε των νεκρών περιλαμβάνεται κι ένα δίχρονο κορίτσι, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι εννέα από τους 35 τραυματίες.

«Είναι ίσως η πιο τρομακτική σκηνή που έχω αντικρίσει στα τριάντα χρόνια που κάνω αστυνομικό ρεπορτάζ», δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους που έσπευσαν να καταγράψουν το δυστύχημα. Το αυτοκίνητο συνέχισε επί μερικά δευτερόλεπτα την ξέφρενη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε έκπληκτους ή ανυποψίαστους ανθρώπους που προσπαθούσαν να προστατευθούν, για να σταματήσει τελικά όταν ένα από τα θύματα τινάχτηκε στον αέρα και στη συνέχεια έσκασε στο παρμπρίζ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο γηραιός οδηγός θα πρέπει να έχασε τον έλεγχο του Σεντάν τη στιγμή που πλησίαζε την κατάμεστη από κόσμο αγορά. Το τετραθέσιο αυτοκίνητό του, από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στον πεζόδρομο της αγοράς, εκεί όπου μία φορά την εβδομάδα γίνεται το μεγάλο παζάρι. «Εμοιαζε με μπάλα του μπόουλινγκ», δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες. «Χτυπούσε τους ανθρώπους, όπως η μπάλα του μπόουλινγκ χτυπάει τις κορίνες».

«Τα κορμιά των θυμάτων τινάζονταν προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Εκατοντάδες άνδρες των συνεργείων διάσωσης, ασθενοφόρα και ελικόπτερα έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή