Αποχρωσεις

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή κηδεία

Πάνω στην προσπάθειά του να σκορπίσει τη στάχτη του πατέρα του στη θάλασσα, ένας Νοτιοαφρικανός έπαθε κράμπα και πνίγηκε. O 57χρονος Γάαπ βαν Ζιλ, έμπειρος δύτης, κολύμπησε μαζί με τον 20χρονο γιο του στα ανοιχτά για να ρίξει την τέφρα του αγαπημένου του πατέρα στο βυθό. Ξαφνικά όμως ένιωσε έναν έντονο πόνο και το επόμενο δευτερόλεπτο τον παρέσυρε ένα ισχυρό ρεύμα. H οικογένειά του, που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την κηδεία του πατέρα, έγινε έτσι αυτόπτης μάρτυρας και στον θάνατο του γιου. Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι πως η παραδοσιακή κηδεία είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποχαιρετισμού των νεκρών. Εκτός αν κάποιοι ατσούμπαλοι συγγενείς αρχίσουν να σκοντάφτουν και να πέφτουν στους τάφους.

Αποτρόπαια ληστεία

Δύο πεινασμένοι ληστές συνελήφθησαν αφότου έκλεψαν δύο κρεατόπιτες από φούρνο του Σίδνεϊ, σε μια ιστορία, που θυμίζει έντονα του Αθλιους του Βίκτωρος Ουγκό. O ένας από τους δύο δράστες της… αποτρόπαιας ληστείας έπιασε κουβέντα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, την ώρα που ο δεύτερος άρπαζε αχνιστές πίτες από το φούρνο. Το ζευγάρι έφυγε αφότου έφαγε τις πίτες και στη συνέχεια επέστρεψε, προφανώς επειδή ένιωθε ένα κενό στο στομάχι. Οι υπάλληλοι άρχισαν όμως να τους ανακρίνουν, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να προτάξει ένα πιστόλι, απειλώντας το προσωπικό. Λίγο αργότερα οι αστυνομικό εντόπισαν το λαίμαργο δίδυμο σε κοντινό πάρκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αυστραλοί είναι μανιώδεις καταναλωτές κρεατοπιτών με κατά κεφαλήν ρεκόρ τουλάχιστον μία τον μήνα. Φανταστείτε π. χ. έναν πένητα Ελληνα να περνά κανένα δίμηνο χωρίς σουβλάκι. Δε θα αναγκαζόταν να εισβάλει σε κεμπαμπτζίδικο και να απασχολήσει τον ψήστη, προκειμένου να βουτήξει λάθρα ένα κομματάκι γύρο μέσα στο τζατζίκι;

Στρατιωτικό ξεπούλημα

Μαζί με τις εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, ξεκίνησε και η διάλυση στον ισραηλινό στρατό. Μισοτιμής μπορεί κανείς να αποκτήσει μαχητικά ελικόπτερα, F-16 και τεθωρακισμένα! Το υπουργείο Αμυνας της χώρας συνέταξε έναν κατάλογο με τα είδη, που βγαίνουν στο σφυρί, επειδή είτε είναι εκτός λειτουργίας είτε θεωρούνται παρωχημένης τεχνολογίας. Αν και οι τιμές δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ο οδηγός επισημαίνει ρητά ότι η τιμή εκκίνησης ακόμη και για το μικρότερο είδος στρατιωτικού εξοπλισμού είναι 50.000 δολάρια. H ετήσια εκποίηση αποφέρει συνήθως στα στρατιωτικά ταμεία περί τα εκατό εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τις ισραηλινές δυνάμεις, που βρίσκονται αντιμέτωπες με περιορισμένες αμυντικές δαπάνες. Οι επίδοξοι αγοραστές πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν σχέση με οργανώσεις εχθρικές προς το Ισραήλ. Πωλήσεις οπλικών συστημάτων, που κατασκευάσθηκαν στις ΗΠΑ, πρέπει επίσης να εγκριθούν από την Ουάσιγκτον, ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια. Π. χ. αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι ψηλόλιγνος με υποκίτρινο χρώμα και μουσάκι και το όνομά του αρχίζει από «Οσ..» και τελειώνει σε «ντεν» μάλλον θα πρέπει να αρκεσθεί στα μολυβένια στρατιωτάκια των παιδικών του χρόνων.

Ρωσικά κάλαντα

Τα περίφημα αγγλοσαξονικά κάλαντα, το Jingle Bells, το δημοφιλέστερο ίσως τραγούδι των Χριστουγέννων, μεταφράστηκε στα ρώσικα ως εγχειρίδιο αποπλάνησης γυναικών! H πονηρή εκδοχή του τραγουδιού στα ρώσικα εμφανίζει τον οδηγό του έλκηθρου να προκαλεί εσκεμμένο δυστύχημα, για να ξεμοναχιάσει τη συνοδηγό του σε μία χιονοθύελλα. Οι στίχοι έχουν συνεπάρει τους Ρώσους ερωτύλους, που ανέδειξαν το τραγουδάκι στο νούμερο ένα της λίστας με τις μουσικές επιτυχίες και ο στιχουργός, Αλεξέι Ιβασένκο, τρίβει τα χέρια του. O ίδιος ήταν άλλωστε εμπνευστής του μιούζικαλ «Βορράς Ανατολή», που διακόπηκε τον Οκτώβριο του 2002 από την εισβολή Τσετσένων ανταρτών. Στην επίθεση σκοτώθηκαν 130 θεατές και αντάρτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή