Εξι μέρες στα ερείπια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιρανοί διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένας 27χρονο άντρα από τα ερείπια της πόλης Μπαμ, έξι ημέρες μετά το σεισμό, που κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Οι άντρες της Ερυθράς Ημισελίνου πίστευαν ο Γιαντολάχ Σααντά ήταν μεταξύ των νεκρών, όμως καθώς ερευνούσαν τα ερείπια του σπιτιού, τον ανακάλυψαν ζωντανό κάτω από μια ντουλάπα, που πιθανώς του έσωσε τη ζωή.

Από ιατρικές πηγές έγινε γνωστό ότι το τελευταίο 48ωρο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια άλλοι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια 80χρονη γυναίκα. Οι διασώστες ανακάλυψαν ακόμη ζωντανούς μέσα στα ερείπια της καταστρεμμένης πόλης ένα παιδί και μια έγκυο γυναίκα, οι οποίοι κατάφεραν να επιβιώσουν για περισσότερες από 72 χωρίς τροφή ή νερό μέσα στα συντρίμμια. Πρόκειται για περίφημα «θαύματα» όπως τα αποκαλούν οι ομάδες διάσωσης που έχουν τύχη αρκετές φορές να ανακαλύψουν ζωντανούς ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια. Στην Τεχεράνη, οι σεισμολόγοι ανακοίνωσαν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,8 και όχι 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, και το επίκεντρο ήταν ακριβώς κάτω από την πόλη Μπαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή