Ατάραχος παρακολουθεί τη δίκη…

Ατάραχος παρακολουθεί τη δίκη…

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Με το στόμα ερμητικά κλειστό παρέμεινε, καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, Αννα Λιντ, ο κατηγορούμενος Μιχαήλο Μιχαήλοβιτς. Ολες οι προσπάθειες του εισαγγελέα έπεσαν στο κενό, καθώς ο σερβικής καταγωγής 25χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της Αννα Λιντ παρέμενε με το κεφάλι σκυφτό, έχοντας το βλέμμα του εστιασμένο στο εδώλιο.

Κεκλεισμένων των θυρών

Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στα περαιτέρω κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου οι δικαστές να επεξεργαστούν ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Χθες, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε η Εύα Φράντσελ, φίλη και στενή συνεργάτιδα της Αννα Λιντ, η οποία υπήρξε μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας της. Οπως δε δήλωσε κατά την κατάθεσή της, ο Μιχαήλοβιτς φαίνεται ότι είδε τις δύο γυναίκες από τον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος των πολυκαταστημάτων και με μεγάλη ταχύτητα όρμησε προς τη Λιντ από απόσταση οκτώ μέτρων, στριμώχνοντάς την στη γωνία ενός καταστήματος.

«Η αίσθησή μου ήταν ότι ο άγνωστος την γρονθοκοπούσε και μόνον όταν το αίμα άρχισε να αναβλύζει από την κοιλιακή χώρα κατάλαβα ότι κρατούσε μαχαίρι», δήλωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου η Εύα Φράντσελ. O 25χρονος κατηγορούμενος Μιχαήλο Μιχαήλοβιτς έχει δηλώσει ότι προέβη στην αποτρόπαια πράξη της σφαγής της πρώην υπουργού των Εξωτερικών επειδή μόλις είδε τις δύο γυναίκες να περιφέρονται στα καταστήματα, άκουσε τη φωνή του Ιησού να τον προτρέπει να επιτεθεί σε μια εκ των δύο.

Ψυχικά ασθενής;

Το ερώτημα που απασχολεί τώρα τους δικαστές είναι κατά πόσον υπήρξε πρόθεση στην όλη υπόθεση ή πρόκειται περί ψυχασθενούς που χρίζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκουν να στρέψουν τη δίκη οι συνήγοροι υπεράσπισης του 25χρονου Μιχαήλοβιτς, οι οποίοι διατείνονται ότι το σουηδικό ψυχιατρικό σύστημα ποτέ στο παρελθόν δεν τον είχε βοηθήσει, παρότι ο ίδιος το είχε ζητήσει.

Οι εισαγγελείς σκοπεύουν, μεταξύ άλλων, να ζητήσουν τη γνώμη Βρετανού ειδικού, και συγκεκριμένα του Πολ Γουαϊτάκερ, ο οποίος ασχολήθηκε με την εξέταση του μαχαιριού.

Εχει ομολογήσει

Πάντως, ο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικών προβλημάτων και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί τρεις φορές επειδή μαχαίρωσε τον πατέρα του, ο οποίος τελικώς επέζησε, είναι αμφίβολο αν θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το δικαστήριο, με δεδομένο μεταξύ άλλων το γεγονός της ομολογίας του.

«Ολα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Εβγαλα το μαχαίρι και την χτύπησα, ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές…» περιέγραψε ο ίδιος -χωρίς ομολογουμένως εμφανή συγκίνηση- την επίθεση εναντίον της ανυποψίαστης υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή