«Τι κάνουμε για την εργασία, την παιδεία, την υγεία»

«Τι κάνουμε για την εργασία, την παιδεία, την υγεία»

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφερόμενος ο πρόεδρος Μπους στην εσωτερική πολιτική, έδωσε έμφαση στην εργασία, την υγεία, την παιδεία και την εσωτερική ασφάλεια.

Για την εργασία ο Τζορτζ Μπους είπε: «Απόψε προτείνω ένα πρόγραμμα που λέγεται «Θέσεις εργασίας για τον 21ο Αιώνα». Το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου που υπολείπονται στη γλώσσα και στα μαθηματικά, θα επεκτείνει τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης για τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλά εισοδήματα και θα προσκαλέσει ειδικούς στα μαθηματικά και στις επιστήμες από τον ιδιωτικό τομέα να διδάξουν ως μερικώς απασχολούμενοι στα γυμνάσια και λύκεια».

Για την παιδεία: «Εχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση για τα σχολεία μας κατά 31% από το 2001. Ζητάμε υψηλότερα στάνταρ. Ελέγχουμε συστηματικά τις βασικές γνώσεις των παιδιών με διαγωνίσματα. (…) Περιμένουμε από τα παιδιά της τρίτης δημοτικού να ξέρουν ανάγνωση και μαθηματικά επιπέδου τρίτης δημοτικού».

Για την υγεία: «Στο κρίσιμο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης, ο στόχος μας είναι να μπορούν οι Αμερικανοί να επιλέξουν και να διαθέτουν τα μέσα για να πληρώσουν την ιδιωτική περίθαλψη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους».

Για την οικονομία: «Το Κογκρέσο έχει αφήσει κάποιες μισοτελειωμένες δουλειές στο θέμα των φόρων. (…) Για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, οι φοροαπαλλαγές πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα».

Για την εσωτερική ασφάλεια: «Μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου άρχισε ο πόλεμος, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στις αρχές που φροντίζουν για την εθνική ασφάλεια και για την επιβολή του νόμου, τα εργαλεία που χρειάζονται για να μας υπερασπιστούν. Κι ένα από αυτά τα θεμελιώδη εργαλεία είναι ο Πατριωτικός Νόμος, που επιτρέπει στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας να μοιράζονται καλύτερα τις πληροφορίες, να εντοπίζουν τρομοκράτες, να εμποδίζουν τη λειτουργία των πυρήνων τους και να κατάσχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούμε αντίστοιχες διατάξεις για να συλλαμβάνουμε ενόχους οικονομικών εγκλημάτων και εμπόρους ναρκωτικών. (…) H περίοδος εφαρμογής κάποιων κρίσιμων διατάξεων του Πατριωτικού Νόμου λήγει του χρόνου. H απειλή της τρομοκρατίας δεν θα έχει εκπνεύσει ώς τότε. Οι αρχές ασφαλείας χρειάζονται αυτόν τον ζωτικής σημασίας νόμο για να προστατεύσουν τους πολίτες μας. Πρέπει να ανανεώσετε την ισχύ του Πατριωτικού Νόμου».

Για τα ναρκωτικά: «H χρήση ναρκωτικών στα γυμνάσια και λύκεια έχει μειωθεί κατά 11% την τελευταία διετία. (…) Οι έλεγχοι για ναρκωτικά στα σχολεία είναι αποτελεσματικό τμήμα αυτής της προσπάθειας. Γι’ αυτό προτείνω επιπλέον 23 εκατ. δολ. για τα σχολεία που θέλουν να ελέγχουν τους μαθητές για χρήση ναρκωτικών».

Για τα αναβολικά: «Για να κάνουν σωστές επιλογές, τα παιδιά χρειάζονται σωστά παραδείγματα. (…) Απόψε ζητώ από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους εκπροσώπους των σωματείων, τους προπονητές και τους παίκτες να δώσουν τα σωστά σινιάλα, να σκληρύνουν τη στάση τους και να απαλλαγούν από τα στεροειδή τώρα».

Για το σεξ: «Θα διπλασιάσουμε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τα προγράμματα που διδάσκουν την αποχή, ώστε να μπορούν τα σχολεία να διδάξουν στους νέους ανθρώπους ότι η αποχή είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».

Για το γάμο: «Ακτιβιστές-δικαστές έχουν αρχίσει να δίνουν νέους ορισμούς στην έννοια του γάμου με δικαστική απόφαση. Αν οι δικαστές επιμείνουν να επιβάλουν την αυθαίρετη θέλησή τους, το μόνο που απομένει είναι το Σύνταγμα. Το έθνος πρέπει να υπερασπισθεί τον ιερό χαρακτήρα του γάμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή