Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος των «Αθανάτων» για διαφθορά

Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος των «Αθανάτων» για διαφθορά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. O αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Κιμ Ουν Γιονγκ συνελήφθη χθες με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «Γιονχάπ», ο Κιμ κατηγορείται ότι καταχράστηκε 3.34 εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία της διεθνούς ομοσπονδίας τάε κβον ντο, η οποία εγκρίνει και τις άδειες των κατά τόπους εθνικών ομοσπονδιών. O Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που παρείχε σε δύο άνδρες προκειμένου να γίνουν μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήχθησαν για την υπόθεση, ο Κιμ φέρεται ότι εισέπραξε χιλιάδες δολάρια από εταιρεία αθλητικών ειδών. Παράλληλα, την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, ο Κιμ φέρεται ότι επέλεξε την εταιρεία η οποία έγινε επίσημος χορηγός της επιτροπής. H εν λόγω εταιρεία εξακολούθησε να είναι χορηγός της Κορεατικής Ολυμπιακής Επιτροπής και για τα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Κιμ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, είναι ο γνωστότερος αξιωματούχος της χώρας του στον τομέα του αθλητισμού και διετέλεσε επί πολλά έτη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Κιμ είχε συμβάλει καθοριστικά στο να κεριδίσει η χώρα του τη διεξαγωγή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Σεούλ το 1988, ενώ κατάφερε να ανακηρυχθεί το τάε κβον ντο επίσημο ολυμπιακό άθλημα το 2000. O Κιμ αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Γιονχάπ», ο Κιμ μεταφέθηκε ήδη σε κρατικές φυλακές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή