Πεδίο μάχης η Γάζα με εννέα νεκρούς

Πεδίο μάχης η Γάζα με εννέα νεκρούς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΑ. Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες σε μία από τις σκληρότερες μάχες των τελευταίων μηνών στην περιοχή. Την ίδια στιγμή και ενώ οι ειδικοί απεσταλμένοι της αμερικανικής κυβέρνησης επιχειρούσαν να πείσουν τον Αχμέντ Κορέι ότι ο Μπους παραμένει αφοσιωμένος στον Οδικό Χάρτη, ο Σαρόν συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες του σχεδίου «απεμπλοκής» από τους Παλαιστινίους. Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε χθες η πόλη της Γάζας, καθώς ένοπλοι Παλαιστίνιοι έδιναν μάχες σώμα με σώμα με τους άνδρες του ισραηλινού στρατού και οι νοσοκόμοι δεν προλάβαιναν να περιθάλψουν τους τραυματίες. Εννέα νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι πέντε ήταν μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ, είναι ο τραγικός απολογισμός των χθεσινών αιματηρών συγκρούσεων, που ξεκίνησαν έξω από τον εβραϊκό οικισμό Νετζαρίμ όταν οι παραστρατιωτικοί επιτέθηκαν με όλμους εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού. Οι Ισραηλινοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας δύο Παλαιστινίους και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν εκκαθαριστική επιχείρηση στην πόλη της Γάζας, όπου συνάντησαν σθεναρή αντίσταση. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται, επίσης, τρεις Παλαιστίνιοι εργάτες και ένα 11χρονο αγόρι.

Συναντήσεις με Αμερικανούς

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Αχμέντ Κορέι εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον του Οδικού Χάρτη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στην περιοχή, Τζον Γουλφ και τον ανώτατο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ο κ. Κορέι δήλωσε: «Ζητήσαμε από τους Αμερικανούς να συμβάλουν στη διεξαγωγή μιας συνάντησης κορυφής με τον Ισραηλινό ομόλογό μου, η οποία θα έχει τις προοπτικές για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα». Από την πλευρά του ο κ. Γουλφ επανέλαβε τα περί αφοσίωσης του Μπους στο όραμα της δημιουργίας δύο κρατών, ενώ ο κ. Σάτερφιλντ επεσήμανε την ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας. O Ισραηλινός πρωθυπουργός, ωστόσο, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου «απεμπλοκής» από τους Παλαιστινίους και χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, Γκιόρα Εϊλάντ. Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο κ. Εϊλάντ διόρισε ειδική επιτροπή για την απεμπλοκή η οποία θα ασχοληθεί με τα νομικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά ζητήματα που συνδέονται με τη λήψη των σχετικών μονομερών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή