Κρίσιμη αναμέτρηση σε 7 αμερικανικές Πολιτείες

Κρίσιμη αναμέτρηση σε 7 αμερικανικές Πολιτείες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΣΟΥΡΙ. Ιδιαίτερα κρίσιμη στη μάχη για τη διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του κόμματος των Δημοκρατικών θεωρείται η σημερινή εκλογική αναμέτρηση σε επτά αμερικανικές πολιτείες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Αϊόβας και του Νιου Χάμσαϊρ, Τζον Κέρι, διατηρεί σταθερό προβάδισμα σε τέσσερις εκ των επτά πολιτειών, ενώ ο βασικός του αντίπαλος, Χάουαρντ Ντιν, επιχειρεί να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα καταγγέλλοντας τους οικονομικούς δεσμούς του πρώτου με ομάδες ειδικών συμφερόντων.

Φαβορί για το χρίσμα

Ενδεχόμενη επικράτηση του κ. Κέρι στις πολιτείες του Μισούρι, της Αριζόνας, του Νέου Μεξικού, της Βόρειας Ντακότας, του Ντελάγουερ, της Νότιας Καρολίνας και της Οκλαχόμας θα αναγάγει τον γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα. Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ομιλίας του στο Κάνσας, μάλιστα, ο κ. Κέρι έδειξε σίγουρος για τη νίκη του, υπογραμμίζοντας στο πλήθος που τον επευφημούσε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα που συναντώνται κρυφά στον Λευκό Οίκο, ξέρουν ότι ερχόμαστε».

Οι υπόλοιποι βασικοί διεκδικητές του χρίσματος έχουν στρέψει την προσοχή τους στις πολιτείες όπου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γευτούν την πρώτη τους νίκη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας θα επικρατήσει στη Νότια Καρολίνα, ενώ στην Οκλαχόμα, ο στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ θα δώσει μάχη σώμα με σώμα με τον Τζον Κέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή