Και… αθάνατος ο Μπερλουσκόνι

Και… αθάνατος ο Μπερλουσκόνι

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Μετά το Αγιο Πνεύμα, η αθανασία. Λίγες ημέρες αφότου ένας ιερέας ισχυρίστηκε δημοσίως ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι «έχει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος», ένας γιατρός υποστηρίζει τώρα ότι ο Μπερλουσκόνι είναι… αθάνατος. «Ας μην αυταπατώνται. Θα τους θάψει όλους. H πραγματική του ηλικία δεν ξεπερνά τα 55 χρόνια. O Μπερλουσκόνι τεχνικά είναι σχεδόν αθάνατος», δήλωσε ο φίλος του Μπερλουσκόνι, ιατρός-διαιτολόγος, καθηγητής Ουμπέρτο Σκαπανίνι. O Σκαπανίνι περιγράφει το είδωλό του σαν μια τέλεια ανθρώπινη μηχανή.

«Από γενετικής πλευράς είναι μοναδικός. Το νευρολογικό και ενδοκρινολογικό του προφίλ είναι άριστο. Εχει ένα μυαλό ασυνήθιστο και μια εξυπνάδα υπεράνω των κοινών ατόμων, που του επιτρέπει να προβλέπει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εχει μια επιμονή και ικανότητες αυτοσυγκέντρωσης και εργασίας απίστευτες. Γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει το άγχος και το στρες. Ξέρει πώς να κοιμηθεί. Του αρκούν 3-4 ώρες τη νύχτα συν μισή ώρα το απόγευμα. Είναι εκπληκτική η ικανότητά του να κοιμηθεί παντού, στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο». O Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι 55 αλλά 68 Μαΐων και οι διθύραμβοι του δρος Σκαπανίνι δεν είναι τυχαίοι. Ερχονται να διαψεύσουν τις φήμες ότι ο πρωθυπουργός ήταν ασθενής, τις οποίες τροφοδότησε η μακρά απουσία του. Μετά έναν ολόκληρο μήνα μακριά από τις κάμερες και τον φωτογραφικό φακό, ο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στα μέσα Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας ότι είχε κάνει πλαστική εγχείρηση για να αφαιρέσει τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια του. Πριν από λίγα χρόνια, ο Μπερλουσκόνι είχε χειρουργηθεί για καρκίνο του προστάτη, ο οποίος, σύμφωνα με μία όχι και τόσο τεκμηριωμένη άποψη του Σκαπανίνι, είχε προκληθεί στον πρωθυπουργό λόγω των δικαστικών ερευνών της υπόθεσης «Καθαρά χέρια» στην οποία εμπλεκόταν. O Σκαπανίνι είναι ο άνθρωπος πίσω από την «ειδική δίαιτα» που ισχυρίζεται ο Μπερλουσκόνι ότι ακολουθεί. Μια δίαιτα ενισχυμένη με πρωτεΐνες, ειδικές βιταμίνες, αμινοξέα, άλατα, μαγνήσιο και σελήνιο – παρόμοια με αυτή κάποιων υπεραιωνόβιων γερόντων που συνάντησε ο Σκαπανίνι στην K. Ασία.

Με «επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος»

Ετσι, η προσωπολατρία, της οποίας αντικείμενο είναι ο Μπερλουσκόνι, αποκτά και επιστημονική τεκμηρίωση. Οσο για την υπερβατική διάσταση του φαινομένου Μπερλουσκόνι, αυτή ανέλαβε να την εξηγήσει στο ιταλικό κοινό ο ιερέας Ντον Τζάνι Μπάτζετ Μπότσο. Στην ομιλία του το προηγούμενο Σάββατο για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος του Μπερλουσκόνι, ο Ντον Τζάνι ισχυρίστηκε ότι η είσοδος του Μπερλουσκόνι στην πολιτική οφείλεται «στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος» και ότι ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι μπορεί να θεωρείται «πνευματικό γεγονός». O ιατρός Σκαπανίνι δεν υπέστη καμία κύρωση για τις αποκαλύψεις του. Ομως, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα «Μοντ», ο Ντον Τζάνι εκλήθη από την ιεραρχία της Εκκλησίας να δώσει εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή