Αποχρωσεις

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταινία ο κανίβαλος

Η αποτρόπαια πράξη του κανίβαλου της Γερμανίας, ο οποίος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα επειδή σκότωσε, τεμάχισε και έφαγε το θύμα του, ένα σαραντατριάχρονο μηχανικό από το Βερολίνο, διέλαθε της σκηνοθετικής φαντασίας κι έτσι ο σαρανταδιάχρονος μηχανικός υπολογιστών μπορεί κάλλιστα, στα οκτώμισι χρόνια που θα βρίσκεται στη φυλακή να μελετήσει ποια από τις πολλές προτάσεις που δέχεται για ταινία και έκδοση βιβλίου είναι η πιο συμφέρουσα γι’ αυτόν. Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων άρχισαν να κατατίθενται, ενόσω διαρκούσε η δίκη του Αρμιν Μάιβες, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του και μάλιστα ακούστηκε ότι ονόματα όπως αυτό του Χιου Γκραντ και του Μπραντ Πιτ ενδιαφέρονται να υποδυθούν τον ρόλο του δράστη και του θύτη αντιστοίχως. Για την ώρα, πάντως, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος από τους δύο δημοφιλείς πρωταγωνιστές του κινηματογράφου επισκέφθηκαν τον δράστη στη φυλακή του, προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να υποδυθούν όσο καλύτερα γίνεται το ρόλο τους. Οσο για τον ίδιο τον Μάιβες, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να γράψει τα απομνημονεύματά του, αλλά αυτή τη φορά για… καλό σκοπό: να πείσει άτομα με τις δικές του κανιβαλιστικές ροπές να αναζητήσουν βοήθεια, πριν να είναι πολύ αργά γι’ αυτούς και τα υποψήφια θύματά τους. Οπως και να έχει, όταν με το καλό αποφυλακιστεί, ένα είναι σίγουρο? δεν θα πεινάσει…

Κινέζικη κουζίνα

Την επόμενη φορά που οι επιβάτες των αερογραμμών του Χονγκ Κονγκ αρνηθούν το προσφερόμενο φαγητό εν πτήσει, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφθούν. Κι αυτό επειδή υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να προσβάλουν το προσωπικό, αλλά και επειδή θα χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γνήσια παραδοσιακή κινεζική κουζίνα. O συγκεκριμένος αερομεταφορέας ζήτησε από το προσωπικό να προτείνει δικές του συνταγές για την παρασκευή των γευμάτων, που προσφέρονται στις πτήσεις του κι εκείνοι φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Επειτα από διαγωνισμό μαγειρικής επιλέχθηκαν οι δώδεκα νικητές, οι οποίοι και ανέλαβαν να προετοιμάσουν και να προσφέρουν τις νοστιμιές τους στους επιβάτες της πρώτης θέσης και της business, αρχής γενομένης από τα τέλη Απριλίου. Οσοι πιστοί του κινέζικου φαγητού, επομένως, προτιμήστε για τις πτήσεις σας τις αερογραμμές του Χονγκ Κονγκ, ενώ όσοι αιθεροβάμονες μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάλογη πρακτική από τον δικό μας εθνικό αερομεταφορέα, έστω κι αν οι λίγοι τυχεροί θα είναι… προσκεκλημένοι της πρώτης θέσης.

Αλκοολούχα μπισκότα

Μεθυστικά μπισκοτάκια έκαναν την εμφάνισή τους στις προθήκες των σούπερ μάρκετ του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Τα εν λόγω προϊόντα είναι εμποτισμένα με ευγενή ποτά, όπως «Καλούα» και «Τία Μαρία», αλλά κάποιοι τα θεωρούν επικίνδυνα για τα παιδιά, επειδή μπορεί κάλλιστα να μυηθούν στο ποτό από μικρά. Να είναι υπερβολή ή υποκρίπτεται όντως σκοπιμότητα των παρασκευαστών τους;

Αντισύλληψη αρουραίων

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο το ανθρώπινο δυναμικό. Κι αν η λύση για τη μείωση του κινεζικού πληθυσμού έχει βρεθεί στην πολιτική του ενός παιδιού, στην περίπτωση των πολυάριθμων αρουραίων, οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο επιρρεπείς φορείς του επικίνδυνου ιού SARS είναι ένα νέο αντισυλληπτικό χάπι, που θα εμποδίσει τη ραγδαία αναπαραγωγή τους. Οι αρμόδιες αρχές, λοιπόν, έδωσαν το «πράσινο φως» και οι Κινέζοι επιστήμονες ανέλαβαν δράση, με στόχο τον έλεγχο των γεννήσεων των τρωκτικών. Παρασκεύασαν ένα νέου τύπου αντισυλληπτικό χάπι σε διάφορες γεύσεις και οσμές που αρέσουν στα τρωκτικά και σύντομα θα τεθεί σε μαζική παραγωγή. Το χάπι εμποδίζει την παραγωγή σπέρματος στα αρσενικά και σε αντίθεση με το ποντικοφάρμακο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για τον άνθρωπο ή άλλα ζώα, ενώ ένα και μόνο γραμμάριό του είναι αρκετό για να στειρωθούν εκατό αρουραίοι.

Τσε της Διαφήμισης

Από ήρωας της επανάστασης των καταπιεσμένων της λατινοαμερικανικής ηπείρου κινδυνεύει να μετατραπεί σε ήρωα του σύγχρονου «μάρκετινγκ», καθώς όλο και πιο πολλές φίρμες επιλέγουν το θρυλικό πρόσωπό του για να κοσμήσουν ή να διαφημίσουν προϊόντά τους. Οργισμένη από την εκμετάλλευση της παγκοσμίως γνωστής εικόνας του πατέρα της, η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα διακήρυξε την αποφασιστικότητα τόσο της ιδίας, όσο και των συγγενών της να διασώσουν και να διαφυλάξουν τη μνήμη του θρυλικού επαναστάτη, η εικόνα του οποίου κοσμεί από μπουκάλια βότκας και ρούμι μέχρι αυτοκίνητα και πούρα, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. O γεννημένος στην Αργεντινή επαναστάτης έπαιξε κεντρικό ρόλο στην κουβανική επανάσταση και το γνωστό πορτρέτο του από φωτογραφία του, το 1960 στην Αβάνα, έδινε έμπνευση στους ανήσυχους εφήβους του κόσμου και κοσμούσε τα δωμάτιά τους επί αρκετές δεκαετίες, πριν πάρει τη θέση του στις φιάλες με κουβανέζικο ρούμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή