Με πρόωρες εκλογές «απειλεί» ο Αριέλ Σαρόν

Με πρόωρες εκλογές «απειλεί» ο Αριέλ Σαρόν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το σχέδιο «απεμπλοκής» από τους Παλαιστινίους, το οποίο προβλέπει την εκκένωση όλων των εβραϊκών οικισμών της Λωρίδας της Γάζας και ενός μικρού αριθμού της Δυτικής Οχθης, άφησε χθες ο Αριέλ Σαρόν. Ενώ το σχέδιο εκκένωσης εγκωμίασε ο γεν. γραμματέας του OHE, Κόφι Ανάν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να θεωρείται ως το «πρώτο βήμα» για την ισραηλινή αποχώρηση και από τη Δυτική Οχθη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «απείλησε», σύμφωνα με συνεργάτες του ότι δεν θα διστάσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές των Ιούνιο σε περίπτωση που τα ακροδεξιά κόμματα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Θα διαλύσει τους οικισμούς

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ, ο κ. Σαρόν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη διάλυση των εβραϊκών οικισμών της Λωρίδας της Γάζας, ενώ φέρεται να έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι δεν θα διστάσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο σε περίπτωση που το Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα και το κόμμα της Εθνικής Ενότητας, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού, δεν άρουν τις αντιρρήσεις τους στο εν λόγω ζήτημα. Πάντως, οι πρόσφατες, αιφνιδιαστικές κινήσεις του Αριέλ Σαρόν έχουν διχάσει την ισραηλινή κοινή γνώμη. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι ο «αρχιτέκτονας» της επέκτασης των οικισμών, κάνει «αντιπερισπασμό» προκειμένου να μειώσει τις απώλειες που μπορεί να προκαλέσει η σκανδαλολογία γύρω από το πρόσωπό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή