Φαβορί για το χρίσμα φέρεται ο Κέρι

Φαβορί για το χρίσμα φέρεται ο Κέρι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με την υποψηφιότητά του να έχει εξασφαλίσει νέα δυναμική μετά την επιτυχία του σε πέντε από τις επτά πολιτείες την περασμένη Τρίτη, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι επικεντρώνει τώρα την προσοχή του στο Μίσιγκαν, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να προηγείται με 37% διαφορά από τον Χάουαρντ Ντιν.

Μοναδικά εμπόδια στην ανοδική πορεία που έχει λάβει η εκστρατεία του Τζον Κέρι θεωρούνται οι υποψήφιοι Τζον Εντουαρντς και Ουέσλι Κλαρκ, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι στη Νότια Καρολίνα και στην Οκλαχόμα αντίστοιχα και τώρα επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πολιτείες του Νότου Βιρτζίνια και Τενεσί, ελπίζοντας να φρενάρουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο Τζον Κέρι. Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές, ο δρομος πλέον είναι αρκετά πιο εύκολος για τον κ. Κέρι, ο οποίος κέρδισε χθες και την υποστήριξη της πολιτείας της Ουάσιγκτον, όπου οι προκριματικές εκλογές διεξάγονται το Σάββατο. Οι Εντουαρντς και Κλαρκ ελπίζουν να παραμείνουν στον αγώνα τουλάχιστον μέχρι τις 2 Μαρτίου και τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», κατά την οποία 10 πολιτείες επιλέγουν τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τα πράγματα δεν δείχνουν πια τόσο θετικά για το πρώην φαβορί των προκριματικών Χάουαρντ Ντιν. O πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ ανακοίνωσε χθες ότι θα αποσυρθεί αν δεν καταφέρει να κερδίσει στο Ουισκόνσιν στις 17 Φεβρουαρίου. Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο κ. Ντιν διακήρυξε «όλα όσα έχετε κάνει τους τελευταίους μήνες θα παιχθούν σε μία μέρα, σε μία και μόνο πολιτεία». Σε e-mail που εστάλη στους οπαδούς του ο κ. Ντιν τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ απλά: πρέπει να κερδίσουμε στο Ουισκόνσιν». Λίγες ημέρες νωρίτερα, πάντως, ο κ. Ντιν είχε δεσμευθεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη «σούπερ Τρίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή