Αποχρωσεις

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλείται ιστοσελίδα

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει μια λαϊκή παροιμία. Κι ό,τι εμφανίζεται στο Διαδίκτυο δεν είναι αυτό που φαίνεται, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, με καλύτερο παράδειγμα εκείνο της ιστοσελίδας Whitehouse.com, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον Λευκό Οίκο και την ιστοσελίδα του www.whitehouse.gov. Διότι πίσω από τον παραπλανητικό τίτλο της πρώτης, υποκρύπτεται μια πορνογραφική σελίδα, απ’ όπου παρελαύνουν κάθε λογής γυμνές και ημίγυμνες αιθέριες υπάρξεις, ενώ από τη δεύτερη, μόνο η «γυμνή» αλήθεια, που επιτρέπει η κυβέρνηση Μπους στον επισκέπτη της. Γι’ αυτό και εν προκειμένω, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη, η οποία – αν και σύμφωνα με τον δημιουργό της, αποφέρει ετησίως κέρδη, της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων- αναζητεί αγοραστή. O ιδιοκτήτης της διατείνεται ότι ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε στην ψυχοσύνθεση του μικρού του γιου, η συνέχιση της λειτουργίας της. «Με το νέο έτος, ο μικρός θα πάει στον παιδικό σταθμό», ισχυρίζεται ο 44χρονος ιδρυτής της, Ντανιέλ Παρίσι, κι εκεί τα παιδάκια μπορεί να τον πειράζουν για την επιχείρηση του μπαμπά του, ο οποίος έχει επενδύσει σ’ αυτήν πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Εγκλημα και Τιμωρία

Αναδουλειές είχε το γραφείο κηδειών Ιάπωνα ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφάσισε να δολοφονήσει την αγαπημένη του θεία, προκειμένου να ανοίξουν οι δουλειές του, αλλά για κακή του τύχη, την κηδεία της νεκρής ανέλαβε το ανταγωνιστικό του γραφείο. H κωμικοτραγική αυτή ιστορία γράφτηκε, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ιαπωνική επαρχία Χιράτα, όπου ο 42χρονος Νομπουχίτο Τακαχάσι ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μ’ ένα μπαστούνι του γκολφ την 71χρονη θεία του, με την ελπίδα ότι θα αναλάμβανε την κηδεία της. O δράστης διατηρούσε γραφείο κηδειών, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος τελευταίως είχε αρρωστήσει και παρέμενε κλινήρης, με οδυνηρές συνέπειες για την επιχείρηση. O Τακαχάσι ομολόγησε την ενοχή του, όταν η αστυνομική έρευνα άρχισε να τον πλησιάζει επικίνδυνα και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, αφού, όπως είπε, η «θεία ήταν καλή, με αγγελική μορφή». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιάπωνες ξοδεύουν πολλά για μια κηδεία, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται γύρω στα 14 χιλιάδες δολάρια.

Το χαμόγελο της Χίλαρι

Οποιος «αύριο, μεθαύριο», ζητήσει από τη Χίλαρι Κλίντον οικονομικό απολογισμό της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας της, εκείνη μπορεί με ήσυχη τη συνείδησή της να τον παραπέμψει στον «μετρ» της νεοϋορκέζικης μόδας Μαρκ Τζέικομπς. O τελευταίος έχει αναλάβει το σχεδιασμό T-shirt με το χαμογελαστό πρόσωπο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ και νυν γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκλογική αναμέτρηση του 2006. Οι Δημοκρατικοί, λάτρεις της μόδας, αλλά και της Χίλαρι θα αγοράζουν τα μπλουζάκια έναντι 60 δολαρίων κι έτσι θα χρηματοδοτούν τον προεκλογικό αγώνα της δυναμικής συντρόφου του πάλαι ποτέ «γόη» του Λευκού Οίκου. Το γεγονός, τώρα, ότι το εγχείρημα του εν λόγω σχεδιαστή μοδας εντάσσεται στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, στις οποίες περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση ενός σχολείου για ομοφυλόφιλους, είναι ζήτημα που θα κρίνουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι της Χίλαρι και όχι εμείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή