Σε τέσσερις μέρες έγιναν 2.340 γάμοι ομοφυλοφίλων

Σε τέσσερις μέρες έγιναν 2.340 γάμοι ομοφυλοφίλων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Μεγάλο θόρυβο εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση του δημάρχου του Σαν Φρανσίσκο να εκδώσει άδειες για την τέλεση γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση σχετικό νόμο της Καλιφόρνιας. Οι πολέμιοι της απόφασης αναμενόταν να προσέλθουν χθες σε δικαστήριο για να υποστηρίξουν σε ειδικές ακροάσεις τα επιχειρήματά τους. Εως το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, 2.340 ζευγάρια ομοφυλοφίλων είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο μετά την απόφαση του Γκάβιν Νιούσον, δημάρχου του Σαν Φρανσίσκο, την περασμένη Πέμπτη, να εκδώσει τις σχετικές άδειες γάμου. Εξω από το δημαρχείο της πόλης, παρά τη βροχή, σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές ανθρώπων οι οποίοι έσπευσαν να παντρευτούν. Κι αυτό γιατί δεν είναι βέβαιο αν οι σχετικές άδειες θα συνεχίσουν να εκδίδονται. Εκπρόσωποι και νομικοί σύμβουλοι οργανώσεων που είναι αντίθετοι στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων θα καταβάλουν στο δικαστήρο κάθε προσπάθεια προκειμένου να ακυρώσουν τη ρύθμιση στην οποία προέβη ο δήμαρχος Νιούσον, παραβιάζοντας, όπως τονίζουν, τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας. «O δήμαρχος περιφρονεί το κράτος δικαίου και ενθαρρύνει την αναρχία», δήλωσε ο Μπενζαμιν Μπουλ, νομικός σύμβουλος της οργάνωσης ADF κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ο Νιούσον αντιτείνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο περί ισονομίας του Συντάγματος της Καλιφόρνιας, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν είναι παράνομοι. Και προσθέτει ότι έλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία όταν άκουσε τον Μπους στην ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους να εκφράζει την αντίθεσή του στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Σημειώνεται ότι ο Μπους δήλωσε προσφάτως ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προτείνει τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος ώστε μόνον ο γάμος μεταξύ ετεροφυλόφιλων να θεωρείται έγκυρος. Μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ενδέχεται να επιφέρει πόλωση. Αναταράξεις προκαλούνται και στο εσωτερικό του στρατοπέδου των Δημοκρατικών. O γερουσιαστής Τζον Κέρι, επικρατέστερος για το χρίσμα και ο μόνος Δημοκρατικός που έχει πιθανότητες να νικήσει τον Μπους, έχει ταχθεί εναντίον των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Εχει ωστόσο υποστηρίξει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνει κάθε αμερικανική οικογένεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή