«Σώμα με σώμα» πλέον η μάχη για το χρίσμα

«Σώμα με σώμα» πλέον η μάχη για το χρίσμα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος διέσχισαν χθες από τη μια άκρη στην άλλη την πολιτεία του Ουισκόνσιν, ολοκληρώντας την προεκλογική τους εκστρατεία στην πολιτεία αυτή, όπου χθες διεξήχθη κρίσιμη αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του Χάουαρντ Ντιν. Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, δεν αφορούσε όσα συνέβησαν χθες στο Ουισκόνσιν, αλλά όσα θα συμβούν σήμερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Με μια σειρά δημοσκοπήσεων να εμφανίζουν τον Τζον Κέρι να υπερισχύει και σε αυτήν την αναμέτρηση, ο Τζον Εντουαρντς διακήρυξε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον αγώνα και ανυπομονεί να βρεθεί σε μια αναμέτρηση όπου μοναδικός του αντίπαλος θα είναι ο Τζον Κέρι.

Ο κ. Κέρι προετοιμαζόταν χθες για την περιοδεία του στο Οχάιο, ξεκινώντας από εκεί την περιοδεία που θα τον φέρει σε όλες τις πολιτείες που συμμετέχουν στη μάχη της 2ας Μαρτίου, την περίφημη «Σούπερ Τρίτη». Ηδη ο κ. Κέρι έχει αρχίσει να επικεντρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στον Τζορτζ Μπους, ωσάν να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο γύρος των προκριματικών.

Ο Χάουαρντ Ντιν ετοίμαζε χθες τις αποσκευές του για την επιστροφή στην έδρα του, Μπέρλινγκτον της Βιρτζίνια, όπου θα εξετάσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, μετά την απώλεια του επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, Στίβεν Γκρόσμαν, ο οποίος αποσκίρτησε στο στρατόπεδο Κέρι. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πάντως, ο δρ Ντιν εμφανίστηκε σε άλλες συγκεντρώσεις μαχητικός, διακηρύσσοντας πως «έχει ακόμη ελπίδες να πάρει το χρίσμα», υπενθυμίζοντας στους οπαδούς του ότι «έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους εκλέκτορες μετά τον Τζον Κέρι» και ότι «οι επικήδειοι, που έχουν ήδη αρχίσει να γράφονται γι’ αυτόν στον Τύπο, είναι πρόωροι». «O Τζον Εντουαρντς διακήρυξε τις προάλλες ότι μένουν μόνον δύο υποψήφιοι σε αυτήν τη μάχη. Θα συμφωνήσω. Πρόκειται για μένα και τον Τζον Κέρι», υποστήριξε ο κ. Ντιν. Σε άλλες ομιλίες του, πάντως, έμοιαζε σαν να αισθάνεται πως ένα βάρος φεύγει από τους ώμους του, στην περίπτωση που ηττηθεί στο Ουισκόνσιν.

Συνεχίζει ο Τζον Εντουαρντς

Από την πλευρά του, ο Τζον Εντουαρντς υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία σε όλες τις πολιτείες μέχρι τις 2 Μαρτίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Νέα Υόρκη, τη Γεωργία και το Οχάιο. O ίδιος, πάντως δεσμεύθηκε να παραμείνει στον αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να αναδείξει τις διαφορές του με τον Τζον Κέρι σε ζητήματα ουσίας, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της NAFTA, θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Εντουαρντς στη Νότια Καρολίνα, και στο οποίο αναφέρθηκε και στην τηλεοπτική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.

Συνεργάτες του κ. Εντουαρντς ανέφεραν ότι η αποχώρηση ή περιθωριοποίηση του Χάουαρντ Ντιν θα τους διευκολύνει να επικεντρώσουν την εκστρατεία τους στον Τζον Κέρι. Σε συνέντευξή του ο κ. Εντουαρντς τόνισε ότι ο τρόπος σχεδιασμού του προγράμματος των προκριματικών από την ηγεσία του κόμματος είχε στόχο τον διαχωρισμό του φαβορί για το χρίσμα από τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή