Εφοδος, έλεγχοι Ισραηλινών σε 4 τράπεζες στη Ραμάλα

Εφοδος, έλεγχοι Ισραηλινών σε 4 τράπεζες στη Ραμάλα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Αιφνιδιαστικές εφόδους σε τέσσερις τράπεζες της Ραμάλας πραγματοποίησε χθες ο ισραηλινός στρατός στο πλαίσιο σχεδίου για τον εντοπισμό ατόμων ή οργανώσεων που παρέχουν οικονομική βοήθεια στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Την ίδια στιγμή και ενώ ολοκληρώθηκε χθες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η ακροαματική διαδικασία για το νομικό καθεστώς του Τείχους Ασφαλείας της Δυτ. Οχθης, αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού άφηναν να διαρρεύσει ότι το μήκος του πολυσυζητημένου αμυντικού έργου θα μειωθεί κατά 80 χλμ.

Τη μεγαλύτερη επιχείρηση της τελευταίας τριετίας κατά ατόμων ή οργανισμών που χρηματοδοτούν τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις πραγματοποίησε χθες ο ισραηλινός στρατός, μια ημέρα μετά την αποκάλυψη Παλαιστινίων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η Χεζμπολάχ χρηματοδότησε τις δύο τελευταίες επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, οι Ισραηλινοί, αφού απώθησαν ομάδα νεαρών που προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό τους στο κέντρο της Ραμάλας, εισέβαλαν στα υποκαταστήματα τραπεζών και διεξήγαγαν ελέγχους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Νωρίτερα, είχαν συλλάβει τους χειριστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να συνεργαστούν στις έρευνες των Ισραηλινών για τυχόν διατραπεζικές συναλλαγές ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για την παροχή οικονομικής βοήθειας.

«Πάγωσαν» λογαριασμούς

Αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ερευνάται και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αραφάτ στη χρηματοδότηση των ένοπλων οργανώσεων και ξεκαθάρισε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους έχουν κατατεθεί χρηματικά ποσά από τη Χεζμπολάχ, καθώς και οι λογαριασμοί παράνομων οργανώσεων, θα «παγώσουν». Στα υποκαταστήματα που εισέβαλαν οι Ισραηλινοί συγκαταλέγονται και αυτά της Αραβικής Τράπεζας και της Τράπεζας «Κάιρο – Αμάν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή