Οργιάζει η φημολογία για πιθανή σύλληψη του Λάντεν

Οργιάζει η φημολογία για πιθανή σύλληψη του Λάντεν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEA YOPKH. Φήμες ότι επίκειται η σύλληψη του Μπιν Λάντεν στην περιοχή των συνόρων του Πακιστάν με το Αφγανιστάν και ότι ήδη έχει συλληφθεί ο Χαλίντ αλ Ζαουαχίρι, γιος του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Ζαουαχίρι, προβάλλονται στα αραβικά και δυτικά MME. Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, προειδοποιεί ότι η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να απειλεί τις ΗΠΑ. «Ολέθριες επιθέσεις της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου είναι ακόμη εφικτές για την Αλ Κάιντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τένετ.

Σύμφωνα με Αραβες αναλυτές, είναι πια σαφής η σχέση μεταξύ των πρόσφατων επιδρομών του πακιστανικού στρατού στα σύνορα με το Αφγανιστάν -όπου συνελήφθησαν 25 ύποπτοι μαχητές του Μπιν Λάντεν- και των νέων απειλών της Αλ Κάιντα, που μεταδόθηκαν την Τρίτη από τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα του Κόλπου.

«Κυκλοφορούν φήμες, αυτές τις ημέρες, ότι πλησιάζει η σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και οι νέες απειλές ήταν η απάντηση», σχολίασε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, στέλεχος της παναραβικής καθημερινής εφημερίδας «Αλ-Χαγιάτ». Ενας άλλος εμπειρογνώμονας, ο Ντία Ρασουάν από το Κέντρο Στρατηγικών και Πολιτικών Μελετών της Αιγύπτου, εκτιμά ότι η ταυτόχρονη αποστολή των μηνυμάτων της Αλ Κάιντα στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς αποτελεί ένδειξη της επιχειρησιακής ικανότητας της οργάνωσης: «Παρότι οι κασέτες δεν αρνούνται ότι οι Αμερικανοί πλησιάζουν, δίνουν την εντύπωση ότι ο Ζαουάχρι είναι ακόμη δικτυωμένος και έχει μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας». Στο Πακιστάν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν αναφορά μεγάλης εφημερίδας της χώρας, σύμφωνα με την οποία, ο γιος του Αλ Ζαουάχρι, Χαλίντ, είναι μεταξύ των 25 υπόπτων που συνελήφθησαν από τον στρατό και ανακρίνονται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Express, που επικαλείται πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν «έχει στριμωχτεί σε απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Πακιστάν». Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών, Χουρσίν Μεχμούντ Κασούρι, άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπιν Λάντεν θα παραδοθεί στις ΗΠΑ σε περίπτωση που συλληφθεί επί πακιστανικού εδάφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή