Δηλώσεις Παπανδρέου, Καραμανλή

Δηλώσεις Παπανδρέου, Καραμανλή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε συγκλονισμένοι με το τραγικό νέο που μάθαμε, του αεροπορικού δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπορίς Τραϊκόφσκι και των συνεργατών του», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. T. Γιαννίτσης, χαρακτηρίζοντας τον αναπάντεχο και τραγικό θάνατο «σημαντική απώλεια για τη χώρα του και την περιοχή των Βαλκανίων, γιατί επέρχεται σε μια περίοδο μεγάλης προσπάθειας από τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής, για την εθνική συμφιλίωση, για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας και για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που ως υπουργός Εξωτερικών είχε συνεργαστεί με τον εκλιπόντα, είπε ότι «ο πρόεδρος Τραϊκόφσκι υπήρξε εμπνευσμένος ηγέτης και πυλώνας για τη σταθερότητα της ΠΓΔΜ. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Εύχομαι να αποτελέσει το παράδειγμα για όλους τους ηγέτες της περιοχής». O κ. Παπανδρέου προσέθεσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το βίαιο θάνατο ενός καλού φίλου, με τον οποίο εργάστηκα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας».

Τη βαθιά του λύπη για την απώλεια και τη συμπαράστασή του «στο φίλο λαό της γειτονικής χώρας» εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή