Βελτιώνεται συνεχώς η υγεία του Πάπα

Βελτιώνεται συνεχώς η υγεία του Πάπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BATIKANO. O Πάπας Ιωάννης Παύλος θα παραμείνει στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε χθες το Βατικανό, μια μέρα μετά την εμφάνιση του Ποντίφικα στο παράθυρο της κλινικής, όπου νοσηλεύεται, επί μια εβδομάδα, μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας του. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πορεία της υγείας του βελτιώνεται καθημερινά, είναι απύρετος, τρώει κανονικά και κάθεται για αρκετές ώρες, την ημέρα, στην καρέκλα, αλλά «οι γιατροί συνέστησαν να μείνει για λίγες μέρες ακόμη».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εμφανίστηκε, το πρωί της Κυριακής, για δέκα λεπτά, από το παράθυρο της κλινικής, όπου νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα και απευθύνθηκε με τρεμάμενη γλώσσα στους πιστούς, ενώ εκπρόσωπός του διάβασε μήνυμά του. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ναβάρο-Βαλς διέψευσε δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, τα λόγια του Πάπα ήταν μαγνητοφωνημένα. «Φυσικά, τα λόγια, που εκφώνησε ο Αγιος Πατέρας κατά την πρωινή ευλογία, ελέχθησαν την ώρα, που τα ακούσαμε», ήταν η απάντηση του Ναβάρο στα δημοσιεύματα.

Ο Πάπας, ο οποίος υποφέρει από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με το ισχίο και τα γόνατά του εισήχθη, πριν από μια εβδομάδα, σε κλινική της Ρώμης, όπου χθες τον επισκέφθηκε, με αστυνομική συνοδεία, Ιταλός κρατούμενος, μεταφέροντάς του χειροποίητα δώρα από τους συγκρατούμενούς του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο αναισθησιολόγος του Πάπα, δρ Κοράντο Μάνι είπε ότι «ακόμη κι αν ο Αγιος Πατέρας ξεπεράσει, που θα ξεπεράσει, αυτή την κρίση, στο μέλλον θα αντιμετωπίσει και άλλες παρόμοιες», καθώς όπως είπε, «η νόσος του Πάρκινσον δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μόνο να επιβραδυνθεί. Πράγμα, που συνεπάγεται σειρά κινδύνων, όπως αυτές που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες».

Ο Ιωάννης Παύλος, 84 ετών πια, έχει περιορίσει το πρόγραμμά του, τα τελευταία χρόνια, ενώ συνεργάτες του διαβάζουν, τις περισσότερες φορές, τα μηνύματά του καθώς δυσκολεύεται ο ίδιος να μιλήσει, λόγω του Πάρκινσον. H τελευταία περιπέτεια της υγείας του είχε αποτέλεσμα να ακυρώσει μια σειρά ακροάσεων, ενώ μακραίνει ο κατάλογος με τις ακυρωθείσες συναντήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή