«Βολές» Νετανιάχου εναντίον του Σαρόν

«Βολές» Νετανιάχου εναντίον του Σαρόν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ABIB – Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες από τον εποικισμό Μάλε Αντουμίμ της Δυτικής Οχθης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Μία, μόλις, ημέρα μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του για το πρωθυπουργικό χρίσμα, ο πρώην υπουργός οικονομικών του Ισραήλ υποστήριξε ότι η πολιτική του Αριέλ Σαρόν οδηγεί στη διαίρεση της Ιερουσαλήμ και υποσχέθηκε ότι το Λικούντ θα επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο την πρακτική της επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών. Την ίδια στιγμή, πάντως, νέα δημοσκόπηση φέρνει τον κ. Σαρόν να απολαμβάνει την προτίμηση του 52% των Ισραηλινών ψηφοφόρων έναντι 29% του κ. Νετανιάχου. Παρά ταύτα, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν οι εκλογές για την ηγεσία του Λικούντ διεξάγονταν σήμερα, ο κ. Νετανιάχου θα επικρατούσε με σημαντική διαφορά ψήφων.

Υπόσχεται επέκταση εποικισμών

«Υποκύπτοντας στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας για διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας στους εποικισμούς της Δυτικής Οχθης, ο κ. Σαρόν συνέβαλε στη δημιουργία δεδικασμένου που μπορεί να οδηγήσει στη διαίρεση της Ιερουσαλήμ», τόνισε χθες ο κ. Νετανιάχου. «Δεσμεύομαι ότι εφόσον αναλάβω τα ηνία του Λικούντ και της κυβέρνησης θα διατάξω την επέκταση των εποικισμών της Δυτικής Οχθης και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο ίδιος από τα περίχωρα του εποικισμού Μάλε Αντουμίμ.

Την παραίτησή του, τέλος, αναμένεται να υποβάλει εντός του μήνα ο γενικός διευθυντής και αρμόδιος για θέματα εξοπλισμών του Ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, Αμός Γιαρόν.

Ο τελευταίος θεωρείται πρωτεργάτης της συμφωνίας για την πώληση μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών τύπου Χάρπι Κίλερ στην Κίνα. H πώληση των εν λόγω αεροσκαφών στο Πεκίνο αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ Πενταγώνου και της κυβέρνησης Σαρόν, ενώ η Ουάσιγκτον φέρεται να είχε θέσει την παραίτηση του κ. Γιαρόν ως όρο για αποκατάσταση των σχέσεων τους

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή