H «βασίλισσα» του νοικοκυριού επιστρέφει

H «βασίλισσα» του νοικοκυριού επιστρέφει

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σιγά μην καθόταν με δεμένα χέρια η Μάρθα Στιούαρτ… Μπορεί η διασημότερη γυναίκα – επιχειρηματίας της Αμερικής να φωτογραφήθηκε ξανά και ξανά αμακιγιάριστη στο εδώλιο της κατηγορουμένης και να πέρασε πέντε μήνες στη φυλακή, αλλά η μπίζνα, μπίζνα. Ετσι τώρα, μετά την καταδίκη της τον Μάρτιο του 2004 (μαζί και απώλειες 33.500.000 δολαρίων το τελευταίο εξάμηνο), δηλώνει ότι διατηρεί ακόμη τον τίτλο της ιδρύτριας της Martha Stewart Living Omnimedia Inc. και επιστρέφει δυναμικά στο… σαβουάρ-βιβρ. Θέλει να πάρει εκδίκηση και δεν το κρύβει. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι λάνσαρε κιόλας το δικό της ριάλιτι, «Martha Stewart: The Apprentice», ενώ δεν προλαβαίνει να ανακοινώνει τις νέες της δραστηριότητες.

Ποια μαθητευόμενη; Η γκουρού του στυλ έχει βγάλει το βραχιόλι από το πόδι (αυτό που βλέπουμε στις ταινίες με τους φυλακισμένους) και είναι έτοιμη να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Το καινούργιο διαφημιστικό σποτ της εταιρείας της κραυγάζει: «Δεν ανακάλυψε απλώς τη δουλειά. Είναι η δουλειά…». Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, η Μάρθα Στιούαρτ φλερτάρει τώρα με τα ριάλιτι, με ένα σόου που θα αρχίσει να προβάλλεται καθημερινά από το NBC από τον επόμενο μήνα, ενώ η ίδια θα εμφανίζεται και σε μία καθημερινή λάιφ στάιλ εκπομπή με τίτλο, φυσικά, «Martha» και που θα αρχίσει να μεταδίδεται στις 12 του μηνός στο 98% των Ηνωμένων Πολιτειών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζεται να λανσάρει και τον δικό της ραδιοφωνικό, δορυφορικό σταθμό, να εκδώσει το βιβλίο με τίτλο «The Martha Rules» και να πουλάει DVD με συμβουλές για το πώς να γίνετε Μάρθα στη θέση της Μάρθας (χωρίς να καταλήξετε στον Κορυδαλλό) από τον Οκτώβριο.

Με λίγα λόγια, θα είναι παντού. Οι ειδικοί αναλυτές (δεν είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται τακτικά με την πολυεκατομμυριούχο κυρία Τέλεια), λένε πως είναι μία απόπειρα να επανασυστηθεί στον κόσμο… Δεν είναι τυχαίο πως κανείς δεν επιχειρεί πλέον να διαχωρίσει το πρόσωπο Μάρθα Στιούαρτ από την επωνυμία Μάρθα Στιούαρτ. «Αυτό δεν είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία της. Είναι το απόλυτο επαναλανσάρισμα», γράφουν οι ξένες εφημερίδες. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις από τη μια μέρα στην άλλη να χάνεις το βασίλειό σου, να μην έχεις πια καμία καταχώριση στα περιοδικά σου, να μη δέχεται να έρθει κανείς στο κανάλι σου, να βλέπεις τις μετοχές σου να πέφτουν κατακόρυφα, να μην έχεις κανένα σύμμαχο.

Η συμμετοχή της σε ριάλιτι (για την οποία έδωσε και συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα) δεν αποκλείεται να της γυρίσει μπούμερανγκ, αφού ενδέχεται να φανεί σαν τη βασίλισσα του πάγου που απολύει και πατάει όποιον βρεθεί στο πέρασμά της. Σκεφτείτε μόνο ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι συνεργάτες της… Νέα αγόρια και κορίτσια που ονειρεύονται να μάθουν να κόβουν ωραίες σαλάτες, να στρώνουν τραπέζια και κρεβάτια, να οργανώνουν πριγκιπικούς γάμους, να μαθαίνουν απέξω το εγχειρίδιο του ορντέβρ.

Οχι όμως και να αποφεύγουν τα οικονομικά σκάνδαλα. Να μην ξεχνάμε ότι η Μάρθα Στιούαρτ δεν είναι ελεύθερη. Οχι ακόμη. Μπορεί να περνάει 48 ώρες την εβδομάδα εκτός σπιτιού, όμως εκκρεμούν ακόμη κατηγορίες εναντίον της. Θα παραμείνει λοιπόν υπό αυστηρή επιτήρηση για τους επόμενους 18 μήνες, όση δημοσιότητα κι αν τραβήξει πάνω της. Το σίγουρο είναι ότι ο ρόλος της «νοικοκυράς σε απόγνωση» δεν της ταιριάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή