ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Απελευθέρωσαν Αμερικανό Ιρακινοί αντάρτες

ΒΑΓΔΑΤΗ. Τον Αμερικανό όμηρο των Ιρακινών ανταρτών, Ρόι Χάλουμς, ο οποίος είχε απαχθεί την 1η Νοεμβρίου 2004, και έναν Ιρακινό πολίτη, απελευθέρωσαν χθες άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων. Οι δύο άνδρες κρατούνταν σε απομονωμένο αγρόκτημα 25 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Οι άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων έδρασαν ύστερα από πληροφορία Ιρακινού κρατουμένου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζορτζ Μπους πρόκειται να υποδεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα τον πρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν περί του συνταγματικού σχεδίου για το Ιράκ και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Συγχρόνως, ο κ. Ταλαμπανί, δήλωσε χθες ότι ο πρώην ηγέτης του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, «ομολόγησε» πως έδωσε εντολή για την εκτέλεση Κούρδων και την πραγματοποίηση εκστρατείας εναντίον τους, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι. Παράλληλα, τέσσερις Αμερικανοί φρουροί έχασαν χθες τη ζωή τους, όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή της διέλευσης στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στη νότια πόλη της Βασόρας. Οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες πέθαναν ακαριαία, ενώ ο τέταρτος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΑΠΟ THN ΙΤΑΛΙΑ

Στη μαύρη λίστα η Τuninter

ΡΩΜΗ. Απαγόρευσαν χθες οι ιταλικές αρχές τις πτήσεις στην Ιταλία της τυνησιακής αεροπορικής εταιρείας, Tuninter, θυγατρικής της κρατικής Tunisair, μετά την αποκάλυψη, ύστερα από τη διενέργεια σχετικών ερευνών, ότι το αεροσκάφος της Tuninter, που κατέπεσε στις 6 Αυγούστου, δεν είχε επαρκώς εφοδιαστεί με καύσιμα. Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 επέζησαν από την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους ATR-72 ανοικτά της ακτής της Σικελίας, λόγω έλλειψης καυσίμων. Οπως προέκυψε από την έρευνα, η διάμετρος του σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμων που χρησιμοποιήθηκε για τον εφοδιασμό του αεροσκάφους δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Στο μεταξύ ελάχιστος ήταν τελικά ο αντίκτυπος της διήμερης απεργίας των αεροσυνοδών της Alitalia, μετά την επιστράτευση των απεργών από την κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του αεροδρομίου της Ρώμης.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ H ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Απειλεί τη Φλόριντα, η «Οφηλία»

ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ, Φλόριντα. Ενισχύθηκε χθες η καταιγίδα «Οφηλία», στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Φλόριντα, ενώ προηγουμένως προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις στο αλλοπρόσαλλο πέρασμά της από διαφορετικά σημεία της Πολιτείας. Σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το σαρωτικό πλήγμα που επέφερε ο τυφώνας «Κατρίνα» στη Νότια Φλόριντα, η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει τις απειλητικές διαθέσεις της καταιγίδας «Οφηλία». Προειδοποιητικές ταμπέλες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος απόστασης 160 χιλιομέτρων από το Σεμπάστιαν Ινλετ έως την παραλία, Φλάγκερ Μπιτς. Οι ταχύτητα των ανέμων αυξήθηκε χθες από τα 64 χιλιόμετρα την ώρα στα 72. Σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ημέρες την ευρύτερη περιοχή, από την Κεντρική Φλόριδα, έως τη Νοτιοανατολική Τζόρτζια. Το επίκεντρο της καταιγίδας εντοπίστηκε, στα 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ. H «Οφηλία» μετακινείται προς τα βορειοδυτικά με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα.

ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Συνεχίζει το πρόγραμμα, το Ιράν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Το Ιράν θα συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως κάθε διεθνή ανησυχία, δήλωσε χθες ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών, Αλί Λαριτζανί, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Πακιστανούς αξιωματούχους. H επίσκεψη του κ. Λαριτζανί στο Πακιστάν πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναζήτησης συμμάχων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς εντείνονται οι απειλές για την παραπομπή της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Με κάταγμα στο μηρό ο Γιέλτσιν

ΡΩΜΗ. Στο νοσοκομείο εισήχθη χθες ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γιέλτσιν, με κάταγμα στο μηριαίο οστό, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων. O κ. Γιέλτσιν, ο οποίος παραθερίζει σε ιταλικό θέρετρο της Σαρδηνίας, έπεσε στις 6 χθες το πρωί μέσα στη βίλα Πόρτο Ροτόντο, όπου διέμενε, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Οι σωματοφύλακές του Ρώσου πρώην προέδρου, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, έως ότου φθάσει ασθενοφόρο και διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. O κ. Γιέλτσιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Τζιοβάνι ντι Ντίο, όπου και διαπιστώθηκε το κάταγμα, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή