Αποχρωσεις

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Αγνωστη»

Μετά τη διαλεύκανση του μυστηρίου με τον περίφημο «Πιανίστα» στη Βρετανία, ο οποίος εν τέλει δεν ήταν πιανίστας αλλά ένας άνεργος νέος Γερμανός που επιζητούσε μερίδιο δημοσιότητας, μαθαίνουμε ότι βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ, η «Αγνωστη». Πρόκειται για μια γυναίκα μεταξύ 35 και 45 ετών, ψηλή και λεπτή, Δυτική, κατά τις εκτιμήσεις των αρχών, η οποία καθόταν γυμνή δίπλα σε εγκαταλελειμμένο διάδρομο προσγείωσης παραθαλάσσιου αεροδρομίου. Ωστόσο, ούτε μιλάει ούτε αποκρίνεται στις κάθε λογής νοηματικές προσπάθειες ειδικών και μη, αλλά απλώς κοιτάζει το «πουθενά», δίνοντας την εντύπωση ότι δεν έχει συναίσθηση πού βρίσκεται, τι κάνει και ποια είναι. Τα ρούχα της δεν βρέθηκαν πουθενά, ενώ δεν φαίνεται να έχει υποστεί επίθεση ή να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διανοητικής διαταραχής, όχι οπωσδήποτε διανοητικής καθυστέρησης, αλλά διαταραχής από κάποιο τρομακτικό συμβάν, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για λαθρομετανάστρια, η οποία ποιος ξέρει υπό ποιες συνθήκες και μετά από ποιες περιπέτειες κατέληξε στην παραλία του Χονγκ Κονγκ.

Ταξί και… τρίχες

Η φαλάκρα, τα μακριά μαλλιά και τα περίεργα κουρέματα, τα μουστάκια και οι μακριές φαβορίτες δεν συνάδουν με το πρόσωπο του καλού ταξιτζή, ενώ το υπερβολικό μέικαπ στις γυναίκες επαγγελματίες του είδους είναι επίσης απευκταίο. Οι παραπάνω απαγορεύσεις είναι μερικές μόνον από αυτές που περιλαμβάνει ο «δεκάλογος» του καλού ταξιτζή, ο οποίος άρχισε να ισχύει εσχάτως στη Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Ζιανγκσού, στην Κίνα. Τα νέα μέτρα εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο βελτίωσης της εικόνας της πόλης, η οποία θα φιλοξενήσει, τον επόμενο μήνα, τους 10ους Πανκινεζικούς Αγώνες, οπότε θα συρρεύσει κόσμος από κάθε γωνιά της χώρας. Κι ενώ οι έχοντες μακριά μαλλιά, μουστάκια και φαβορίτες μπορούν κάλλιστα να τα κόψουν, ώστε να τηρήσουν τον νέο αυστηρό κώδικα, οι φαλακροί, ωστόσο, παραμένει απορίας άξιον τι μπορούν να κάνουν για να ανακτήσουν τη χαμένη κόμη τους, ώστε να μην υποστούν τυχόν κυρώσεις;

Αλματα τιμών

Κι ενώ, για την ώρα τουλάχιστον, στα καθ’ ημάς η αμόλυβδη ερωτοτροπεί επικίνδυνα με τα δύο ευρώ, μαθαίνουμε ότι στις ΗΠΑ, όπου οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν επίσης την ανιούσα, ως συνέπεια της υπερβολικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου, ορισμένα παλιά πρατήρια κλείνουν τις αντλίες τους και διώχνουν τους πελάτες, δεδομένου ότι δεν μπορούν να προσαρμόσουν τα μηχανήματα τους σε τιμές πάνω από τρία δολάρια. Υπολογίζεται ότι περίπου 200 τέτοια πρατήρια έκλεισαν στο αγροτικό Βερμόντ, στα βορειοανατολικά της χώρας, έως ότου εξευρεθεί λύση ή πέσει η τιμή του πετρελαίου, η οποία ακολουθεί ακάθεκτη την ανιούσα, ειδικά μετά την καταστροφή από τον τυφώνα «Κατρίνα», στη Νέα Ορλεάνη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο, δεδομένου ότι, όπως έχουμε παρατηρήσει, τα περισσότερα πρατήρια στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον, είναι μάλλον καινούργια και άρα διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες… προσαρμογής.

Ηλεκτρονική αναβολή

Στον ηλεκτρονικό κόσμο του σήμερα, η αναβολή στράτευσης για λόγους σπουδών ή ασθενείας μοιάζει πια ξεπερασμένη, καθώς στη Σιγκαπούρη, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν σ’ ένα νεαρό κληρωτό δίμηνη αναβολή, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στους διεθνείς αγώνες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που επιπλέον διεξάγονται στην πόλη-κράτος. H ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε μια χώρα όπου η χρήση του Διαδικτύου είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, ισοδυναμεί και δικαίως ενδεχομένως με άθλημα υψηλών προσδοκιών, οπότε απαιτεί και την απαραίτητη άσκηση και προπόνηση. Αν μάλιστα ο 20χρονος νεαρός, ο πρώτος ο οποίος λαμβάνει τέτοιου είδους αναβολή, κερδίσει την πρωτιά, ποιος ξέρει, μπορεί να τιμηθεί και με οριστική απαλλαγή των στρατιωτικών καθηκόντων του, οπότε θα έχει ανοίξει ο δρόμος και για άλλους επίδοξους πρωταθλητές!

Ατυχής έρωτας

Οχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η ιδέα ενός ερωτευμένου Πακιστανού να κατηγορήσει στις αρχές τους συγγενείς της αγαπημένης του για τρομοκρατία, επειδή του απαγόρευσαν να την ξαναδεί και να της ξαναμιλήσει, αλλά απέβη και εις βάρος του, αφού βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο καταδίκης σε τριετή φυλάκιση. Οι εκτεταμένες συλλήψεις υπόπτων μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο, στις 7 Ιουλίου, έδωσαν στον νεαρό ερωτευμένο την ιδέα να κατηγορήσει τους συγγενείς της αγαπημένης του, ώστε να «βγουν από τη μέση» και να μπορέσει να την ξαναδεί. Τηλεφώνησε, λοιπόν, στην αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ και είπε ό,τι είχε να πει εναντίον τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν έρευνες και ανακρίσεις, οι οποίες ωστόσο απέδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν είχαν καμία σχέση με τρομοκράτες. Κατόπιν αυτού, οι υποψίες στράφηκαν στον «καταδότη», ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή