ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΕΘΗ

Δεν τυπώνει ο OHE σχέδιο Συντάγματος του Ιράκ

ΒΑΓΔΑΤΗ. Αρνείται ο OHE να ξεκινήσει την εκτύπωση του σχεδίου Συντάγματος στο Ιράκ, καθυστερώντας για μία ακόμη φορά τις προσπάθειες για τη διανομή εκατομμυρίων αντιτύπων στους ψηφοφόρους προτού προσέλθουν στο δημοψήφισμα, στις 15 Οκτωβρίου, για να ψηφίσουν το πολύπαθο κείμενο. Σύμφωνα με διαπραγματευτή από τη σουνιτική αραβική μειονότητα, την τελευταία στιγμή συμφωνήθηκε μία τροποποίηση, η οποία αναφέρεται με μεγαλύτερη σαφήνεια στον αραβικό χαρακτήρα του ιρακινού κράτους. Ωστόσο, τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη δεν επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο. Στο μεταξύ, δύο Ιρακινοί στρατιώτες και ένας δικηγόρος σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά επεισόδια στο Τικρίτ. Στη Βαγδάτη, ένας πολίτης τραυματίσθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ στη Μοσούλη ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν επτά μέλη της ιρακινής αντιπολίτευσης και συνέλαβαν άλλα επτά στη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ηλεκτρονική ανίχνευση υπόπτων

ΚΑΜΠΕΡΑ. Ηλεκτρονικά συστήματα για την ανίχνευση υπόπτων τρομοκρατών θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί η αυστραλιανή αστυνομία στο πλαίσιο των νέων αυστηρών αντιτρομοκρατικών μέτρων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Χάουαρντ. Μεταξύ άλλων, οι Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κρατούν υπόπτους έως και 48 ώρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Την ίδια στιγμή, στο Νέο Δελχί, ο Ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινχ και ο Βρετανός ομόλογός του Τόνι Μπλερ συναινούσαν σε μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» στον τομέα, θέτοντας προηγουμένως τα θεμέλια για μια σύγχρονη σχέση των δύο χωρών στον 21ο αιώνα. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν επί μία ώρα στο θέρετρο Ραγιαστάν, θέτοντας στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεών τους την τρομοκρατία και την πυρηνική ενέργεια.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Σκότωσαν κι άλλον Παλαιστίνιο

ΓΑΖΑ. Αλλον ένα Παλαιστίνιο έφηβο σκότωσαν χθες στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τις συμπλοκές τους με οργισμένους Αραβες νέους, που επιζητούν να αποχαιρετήσουν δυναμικά τους Ισραηλινούς στρατιώτες, που κατείχαν τα εδάφη τους για 38 χρόνια. Μόλις προχθές τα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών είχαν καταλήξει στη δολοφονία ενός Παλαιστίνιου εφήβου, που προσπάθησε να εισβάλει σε εγκαταλελειμμένο εβραϊκό οικισμό για να αναρτήσει τη σημαία της Φατάχ. Μέσα σε 24 ώρες την Δευτέρα θα αποσύρει το Ισραήλ όλα τα στρατεύματά του από τη Γάζα, προκειμένου να περιέλθει ο πλήρης έλεγχος της περιοχής στην Παλαιστινιακή Αρχή. Τα στρατεύματα δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά η απόσυρση επισπεύσθηκε κατά τρεις μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή