Νορβηγία: σε νίκη προσδοκά η Κεντροδεξιά

Νορβηγία: σε νίκη προσδοκά η Κεντροδεξιά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΛΟ. Σε νίκη-έκπληξη μπορεί να ελπίζει ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Νορβηγίας στις εκλογές της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, αφού πέτυχε να ανατρέψει τα εις βάρος του ποσοστά, μετά από σκληρή προεκλογική εκστρατεία, που εστιάσθηκε κυρίως στη διαχείριση του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας.

Η αντιπολιτευόμενη «Κοκκινο-Πράσινη» συμμαχία, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται το Εργατικό κόμμα, με τους Σοσιαλιστές ως σημαντικότερους εταίρους, έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών.

Και φοροαπαλλαγές

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εκφράζει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περαιτέρω φοροαπαλλαγές. «Οι ψηφοφόροι δεν ξεγελιούνται από τις υποσχέσεις της αντιπολίτευσης», είπε χθες η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, Ερνα Σόλμπεργκ, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για κατασπατάληση των ενεργειακών εσόδων της χώρας. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στη «Νατσιόνεν», δείχνει ότι η κυβέρνηση και ο ακροδεξιός άτυπος κυβερνητικός της εταίρος, μπορούν να εξασφαλίσουν 92 έδρες από τις 169 του κοινοβουλίου στο Οσλο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή