H άνοδος θερμοκρασίας «ταράζει» τον πλανήτη

H άνοδος θερμοκρασίας «ταράζει» τον πλανήτη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ραγδαία αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη συνέβαλε σημαντικά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν φέτος το καλοκαίρι το Βόρειο Ημισφαίριο. Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας, οι πλημμύρες σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και ο φονικός τυφώνας «Κατρίνα», οι επιπτώσεις του οποίου συνεχίζουν να ταλανίζουν τον αμερικανικό Νότο, οφείλουν την πρωτόγνωρη έντασή τους στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης. Τα νέα κλιματολογικά δεδομένα, που οδήγησαν στην εξάπλωση τροπικών ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στην κάποτε ψυχρή βόρεια Μεσόγειο και η μέχρι στιγμής αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλει τη συμφωνία του Κιότο για παγκόσμιο περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων, καθιστούν αναπόδραστο το φαινόμενο της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη και υποχρεώνουν τις κυβερνήσεις να αναζητήσουν δημιουργικές και πρωτότυπες μεθόδους αντιμετώπισής του.

Νέα Ορλεάνη

Παραιτήθηκε χθες ο Μάικλ Μπράουν, διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ, που χρεώθηκε τις ευθύνες για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση του τυφώνα «Κατρίνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή